Artikel top billede

Medierne har en tilbøjelighed til at gøre tingene sorte eller hvide. Sådan hænger verden ikke sammen, siger professor Ivan Bjerre Damgård.

Krypteringsprofessor: SSL er en sikker protokol

En kritisk sårbarhed rokker ikke ved troværdigheden af den teknologi, der bruges til at beskytte data på nettet, mener professor. Få forklaringen her.

Tidligere kunne Computerworld fortælle, at der er fundet en kritisk sårbarhed i den SSL-sikkerhedsteknologi, der er valgt som standarden til at beskytte vores informationer på nettet.

Og det er, hvad man kan forvente, lyder det fra Ivan Bjerre Damgård, der er professor i kryptering og it-sikkerhed på Aarhus Universitet,

"Hvis man havde skabt et produkt, der var 100 procent sikkert fra starten, ville det være første gang i historien," siger Ivan Bjerre Damgård.

"Der vil altid være elementer, der ikke er blevet tænkt over, og som kan udnyttes. Medierne har en tilbøjelighed til at gøre tingene sorte eller hvide forstået på den måde, at enten virker det, eller også virker det ikke. Sådan hænger verden ikke sammen," siger han.

"Der er ingen systemer, der er helt sikre. En gang i mellem finder man svagheder, og det skulle undre mig meget, hvis dette problem er det sidste, som bliver fundet i forbindelse med netsikkerhed."

"Der findes tre tidligere versioner af denne sikkerhedsteknologi, og det gør der naturligvis, fordi den hele tiden laves bedre," siger Ivan Bjerre Damgård.

Kom ud af starthullerne

Det er nu op til folkene bag standarden at vise den nødvendige seriøsitet, vurderer han.

"Det, der ville ødelægge troværdigheden til SSL, ville være, hvis der går lang tid, før sårbarheden lukkes, og hvis man prøvede at bagatellisere problemet. Hvis der hurtigt bliver skrevet en rettelse, så har folkene bag SSL gjort deres arbejde godt," siger Ivan Bjerre Damgård.

Ivan Bjerre Damgård vurderer desuden, at det sikkerhedshul, der nu er fundet, ikke kommer til at blive et stort problem for almindelige internetbrugere.

"Det kræver stor indsigt at udnytte hullet, og man kan kun angribe en klient. Jeg vil mene, der er andre angrebsformer, som er langt nemmere, og som kan ramme langt bredere. Der findes langt lettere veje til målet," siger han.

Du kan læse en teknisk beskrivelse af sårbarheden på denne blog (engelsk).




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektkoordinator til Boligprogrammet

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Sikkerhedskonsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere