Artikel top billede

Cisco og EMC går sammen om et godt tilbud

Cisco og EMC forsøger hånd i hånd at buldre ind på datacenter-markedet. Et særlig godt tilbud til alle it-chefer bliver hovedvåbnet.

Cisco og EMC slår sig sammen i et joint venture, som begge selskaber håber vil kaste bedre markedsandele og større afkast på datacenter-markedet af sig.

Hovedvåbnet bliver en kombination af de to store selskabers hovedprodukter, der skal bundles i en samlet pakke med både hardware og services.

Alliancen mellem Cisco og EMC inkluderer desuden virtualiserings-selskabet VMware, som EMC ejer aktiemajoriteten i. VMwares virtualiserings-teknologi er helt central i den pakke, som alliancen vil tilbyde.

Det ligger i tråd med ideen om, at netop virtualisering står til at blive limen i datacenteret.

Alliancen går ud i markedet med en målsætning om at kunne konkurrere på lavere omkostninger for erhvervslivet til energi, it og lokaler via gennemgående datacenter-virtualisering og omfattende brug af cloud computing.

Virtuel infrastruktur

Her har de tre selskaber i det seneste år arbejdet på at formulere en fælles vision for fremtidens it-infrastruktur til erhvervslivet, og er nået frem til begrebet "privat cloud computing".

Det er en model, der bygger på en virtuel it-infrastruktur, der alene anvendes af én organisation og som driftes af enten den pågældende organisation eller en tredje part.

Med den nye alliance, der har fået navnet Acadia, vil EMC's storage-udstyr blive tilbudt i en pakke med VMwares værktøjer og Cisco's netværksudstyr.

Aftalen kan blive "den mest markante teknologi-alliance i årtier," mener John Chambers, topchef i Cisco.

"Det handler om at ændre hele industrien. Gevinsten er flere hundrede milliarder kroner, som ligger og venter i markedet," siger han.

Acadia-alliancen vil til at begynde med beskæftige 140 medarbejdere. Det meste af salget af de nye bundlede pakker - der har fået navnet Vblocks - vil dog blive forestået af konsulentselskaber som Accenture og andre.

Samarbejdet sigter primært mod at fravriste de to helt store spillere, Hewlett-Packard og IBM, markedsandele på datacenter-markedet, der er voksende.

Her tjener man penge på at sælge hardware, software, konsulenttimer, drift, vedligehold og en række tilstødende produkter. Markedet er således ganske omfattende og krævende - men også lukrativt for den spiller, der kommer med den rette vifte af produkter og ydelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere