I første omgang forklarede Stein Bagger politiet, at hans svindel i IT Factory begyndte i 2004.
Siden ændrede han forklaring til, at leasingkarrusellen blev sat i gang i april 2006.
Det fremgår af en domsudskrift fra Retten i Lyngby.
"Forklaringen ved grundlovsforhøret om, at det hele startede i 2004, blev givet på et tidspunkt, da han (Stein Bagger, red.) havde mistet overblikket," fremgår det af dommen.
Dommen drejer sig om Stein Baggers kone, Anette Uttenthal, der ikke frivilligt vil aflevere et større antal diamantsmykker, Rolex-ure og et millionbeløb for salget af en Porsche 911.
Alt sammen noget, hun havde fået i gave af sin mand.
Et afgørende forhold i retssagen var, om pengene til gaverne stammede fra kriminalitet og dermed skulle leveres tilbage.
Derfor var der fokus på, hvornår svindlen i IT Factory reelt startede.
Ifølge Stein Bagger skyldtes hans forkerte forklaring i februar, at han endnu ikke var kommet i gang med at gennemgå leasingkontrakterne sammen med politiet.
Stein Bagger sætter sig nemlig senere sammen med Bagmandspolitiet og konstaterer, at der var reelle varer bag leasingaftalerne før 2006, fremgår det af udskriften fra retten.
Praktik hos Bagmandspolitiet
At Stein Bagger har været tæt på efterforskningen af sin egen sag er ingen hemmelighed.
Det fremgår af dommen mod Stein Bagger selv, at han brugte 1.050 timer på at hjælpe Bagmandspolitiet med at opklare sagen.
Her blev eksdirektøren idømt syv års fængsel for bedrageri og dokumentfalsk i 61 tilfælde. Alle forhold fandt sted i 2006, 2007 og 2008.
Under den to dage lange tilståelsessag i retten kom det frem, at den tidligere it-direktør udarbejdede en kolonne i sine oversigter, hvor Bagmandspolitiet kunne skrive bemærkninger ind.
Ligesom han til sidst i retssagen sagde i sjov, at han havde været i seks måneders praktik hos Bagmandspolitiet.
Faktisk blev Stein Baggers straf nedsat, fordi han samarbejdede med politiet.
Bagger på god fod med politiet
I det seneste nummer af fagbladet Dansk Politi taler lederen af efterforskningen Poul Erik Sandholdt åbent om forløbet.
"Indimellem var det lige før, at han kunne narre os også," siger han til fagbladet med et grin.
Tilsyneladende hyggede folkene fra Bagmandspolitiet sig gevaldigt med Stein Bagger.
"Da afhøringerne var ved at være ovre, foreslog han, at vi alle mødtes over en kop kaffe eller en god middag efterfølgende, fordi det ville være ærgerligt, hvis vi mistede kontakten."
"På et tidspunkt fik jeg en klar fornemmelse af, at han opfattede sig som værende ansat hos os. Der måtte jeg lige pointere, at vi altså sad på to forskellige sider af bordet," siger en af de andre fra efterforskningen, Anette Brock, til fagbladet.
Retten: Hvordan kunne det lade sig gøre?
Men uanset hvor tæt Stein Bagger kom på efterforskerne og det faktum, at Stein Bagger ikke har dom for at have begået kriminalitet i 2005, kunne retten i Anette Uttenthals sag ikke få tingene til at passe.
Retssagen endte med, at Anette Uttenthal måtte tilbagebetale penge og aflevere de gaver, hun havde fået af Stein Bagger både før april 2006 og efter 2006.
Retten undrede sig nemlig højlydt over, hvordan Stein Baggers formueforøgelse i 2005 kunne overstige direktørens skattemæssige indkomst i samme periode.
"Stein Baggers formueforøgelse i 2005 har således oversteget summen af den skattepligtige bruttoindkomst i 2005 og opnået avance på fast ejendom og aktier i 2005. Der er ikke ved bevisførelsen redegjort nærmere for, hvordan dette kunnet lade sig gøre," skriver retten i sin begrundelse.
"Under alle omstændigheder finder retten, at det ikke er sandsynliggjort, at de omhandlede gaver til en samlet købsværdi på 554.651 kroner (gaver givet før april 2006, red.), er erhvervet på lovlig måde eller for lovligt erhvervede midler."
Eller sagt på en lidt anden måde: Retten tror ikke på, at Stein Baggers fupnumre først begyndte i 2006.
Ikke nået til bunds
Anette Brock fra efterforskningen siger da også til fagbladet Dansk Politi, at hun føler det fagligt utilfredsstillende, at man ikke forfulgte alle spor i sagen.
Ifølge magasinet var der nemlig spor efter flere hundredetusinde filer i Stein Baggers mailboks.
Spor der aldrig blevet efterforsket.
"Sagen var jo en tilståelsessag. Strafferammen ligger rimelig fast, og der var meget arbejde, vi kunne gå i gang med at undersøge, som ikke ville give Stein Bagger en hårdere dom."
"Derfor føler jeg i dag, at jeg rent fagligt ikke er nået til bunds i sagen. Det er ikke så tilfredsstillende," udtaler Annette Brock til magasinet.
Ifølge lovgivningen behøver Bagmandspolitiet ikke forfølge og efterforske samtlige forhold eller mistanke om overtrædelser, såfremt det ikke har nogle væsentlig betydning for straffens udmåling.
Risikerer tillægsstraf
Dog risikerer Stein Bagger fortsat en tillægsstraf, såfremt det viser sig, at han har stået bag mere kriminalitet end det han er dømt for i tilståelsessagen.
Og forholdene vel at mærket vil betyde en hårdere straf, end den han er idømt.
"Det er ikke sådan, at man har renset ham for tid og evighed for, hvad der er foregået før 2006," har professor Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet tidligere sagt.
Stein Bagger blev indsat som direktør for IT Factory i 2002. Selskabet gik konkurs i 2003, hvor der blev oprettet et nyt selsskab, som Stein Bagger købte sig ind i.
Og allerede 2005-regnskabet viser, at IT Factory havde 39 ansatte og en omsætning på 63 millioner kroner med et overskud før skat på 29 millioner kroner.
Og skal man tro Stein Baggers seneste forklaring til politiet, må den omsætning altså være reel nok.
Bagmandspolitiet har ved flere lejligheder udtrykt stor tilfredshed med den hurtige dom til Stein Bagger.
Svindlen blev anmeldt til politiet 1. december 2008, og Stein Bagger blev 12. juni 2009 idømt syv års fængsel.
Stein Bagger er fortsat sigtet for overfaldet på investor Allan Vestergaard, der blev slået ned uden for sit hjem.