"Efter min vurdering af sagen er jeg nået frem til, at der må antages at være begået væsentlige faglige fejl i revisionen."
Sådan lyder det fra kurator Boris Frederiksen, der har gennemgået konkursboet efter skandalefirmaet IT Factory.
Derfor mener han, at revisionsselskabet KPMG bør holdes ansvarligt for, at svindlen fandt sted og snød kreditorer for cirka en milliard kroner.
"Kravet udgør det meste af underbalancen i boet og er foreløbigt opgjort til samlet lige under 990 millioner kroner. Sagens videre forløb vil blive tilrettelagt ved domstolene - hvilket også gør sig gældende i relation til sager vedrørende fordringernes prøvelse," udtaler kurator Boris Frederiksen videre.
Kuratoren har ved middagstid udsendt en fælles pressemeddelelse sammen med KPMG, hvor de to parter redegør for deres synspunkter i sagen.
KPMG: Krav baseret på falske underskrifter
Revisorfirmaet KPMG mener, at kravet fra kurator er urimeligt, fordi kontrakter og aftaler var underskrevet med falske underskrifter.
"Vi er fortsat ikke enige i konklusionen, og da vi har en professionel uenighed, må sagen prøves i retten. Vi har noteret, at kravet omfatter det meste af underbalancen, men forventer, at dette vil udgøre et mindre beløb, idet de væsentligste krav er baseret på aftaler med falske underskrifter," udtaler senior partner Jesper Kofoed fra KPMG i den fælles pressemeddelelse.
Blandt de centrale punkter i en kommende retssag er, hvorvidt revisionen af årsrapporterne er gennemført efter god revisionsskik, og om kreditorer kan anmelde krav i boet på baggrund af aftaler med falsk signatur.
Parterne oplyser videre, at indholdet af stævningen og navnene på enkeltkreditorer ikke bliver offentliggjort.