Den franske telegigant France Telecom bejler til at overtage TDC's schweiziske teleselskab Sunrise, men franskmændene har hænderne fulde af problemer på hjemmefronten.
For en 51-årig France Telecom-ansat tog i weekenden sit eget liv, da han sprang ud fra en motorvejsbro i Haute-Savoie-regionen.
Dermed blev han det 24. selvmordsoffer, som France Telecom har oplevet siden februar 2008.
I et afskedsbrev til sin kone skød den 51-årige familiefar til to børn skylden på sin arbejdsgiver, hvor han ifølge brevet led.
Det skriver blandt andre Le Monde.
Går ind i selvmordskampen
France Telecom har i de seneste år gennemgået store omstruktureringer med frasalg og tilkøb, og selskabet har i perioden mellem 2006 og 2008 fyret op mod 22.000 ansatte.
Det franske kommunistparti PCF har opfordret topchefen for France Telecom, Didier Lombard, til at trække sig i kølvandet på selvmordsbølgen.
France Telecom med omkring 191.000 ansatte, hvoraf halvdelen findes i Frankrig, bortforklarer selvmordene. Selskabet påpeger, at antallet af France Telecom-selvmord svarer nogenlunde til landsgennemsnittet, der i Frankrig ligger på 16 dødsfald for hver 100.000 franskmænd.
Trods forklaringen med at passe til den landsdækkende statistik er France Telecom gået aktivt ind i arbejdet med at få rejst bygningen "Balthazar" som et led i en zéro suicide-kampagne (ingen selvmord kampagne, red.) i samarbejde med et sundhedsudvalg fra de franske myndigheder.
Balthazar-bygningen vil blive opført i nærheden af det franske nationalstadion Stade de France i Paris.
Ukendt i Danmark
I Danmark har de store it-fagforeninger ikke umiddelbart hørt tale om lignende historier.
"Herhjemme har vi et mere fleksibelt arbejdsmarked, og det er derfor ikke nødvendigvis den helt store katastrofe, hvis man skulle blive fyret," forklarer Prosa-formand Niels Bertelsen til Computerworld.
Han påpeger, at i Sydeuropa sidder folk mere fast i deres stillinger, og derfor kan hårde arbejdsvilkår eller en truende fyring virke meget belastende.