Artikel top billede

Foto: Mads Elkjær (Foto: Mads Elkær)

Ljungman: Ville forhindre Stein i at begå selvmord

Mikael Ljungman frygtede, at Stein Bagger ville begå selvmord, da han var på flugt. I dag har svenskeren friviligt ladet sig varetægtsfængsle i fire uger mere.

Stein Baggers svenske makker i en af danmarkshistoriens mest spetakulære svindelsager, Mikael Ljungman, tager frivilligt fire uger mere bag tremmer som varetægtsfængslet.

Det oplyser Børsen, der samtidig har fået fingre i en mailkorrespondence mellem Mikael Ljungman og nogle af hans forretningsforbindelser.

Inden svenskeren bliver anholdt, forklarer han i de pågældende mails, hvorfor han lånte Stein Bagger sin bil og kreditkort.

Svenskeren beskriver også en angiveligt nedtrykt Stein Bagger, der dukker op på hans private adresse i USA.

"Jeg ville ikke have, at han skulle begå selvmord - med eller uden min bil - og jeg ville ikke have, at han skulle forblive væk længere tid, end han endte med at være væk," skriver Mikael Ljungman ifølge Børsen.

Derefter understreger Mikael Ljungman, at han selv ville have meldt Stein Bagger til politiet, hvis ikke Stein Bagger overgav sig selv til politiet i Los Angeles en uges tid senere.

Mikael Ljungman har siddet varetægtsfængslet i Danmark siden 27. juli. Han er sigtet for bedrageri for 266 millioner kroner.

I infight med hinanden

Stein Bagger har tidligere forsvaret samarbejdet med Mikael Ljungman. Det skete, inden skandalen brød ud.

Under et interview med Dorte Toft og Computerworld sagde Stein Bagger følgende, da han blev konfronteret med Mikael Ljungman og hans forrretningspartner Carl Freers blakkede fortid:

"Vi bruger ikke så meget energi på at finde ud af, om en ansat eller en i en ejerkreds har været involveret i noget. Det, der er interessant for os, er, at de betaler deres regninger," sagde Stein Bagger i november 2008.

Mikael Ljungman har to domme i Sverige for skattefusk og bedrageri. Desuden er han blevet taget med et knojern i sin computertaske.

Tonen er blevet skærpet

Den utraditionelle forretningsmand har tætte forbindelser til en anden svensker med et blakket ry, nemlig Carl Freer.

Carl Freer og Mikael Ljungman stod begge bag selskabet Media Power, som IT Factory udadtil arbejdede indgående sammen med.

Siden er tonen mellem Mikael Ljungman og Stein Bagger blevet en anden. Under sin retssag kom Stein Bagger med stærkt belastende udsagn om Mikael Ljungman.

Stein Bagger påstod, at Mikael Ljungman bevidst havde hjulpet med svindlen.

Mikael Ljungman afviser omvendt at kende noget som helst til svindlen.

Efter IT Factory blev erklæret konkurs, er Media Power i øvrigt erklæret insolvent.

Nyt navn

Den svenske avis Realtid.se skriver, at Mikael Ljungman formentlig ikke står alene bag flere af sine selskaber. En 49-årig svensk mand ved navn Janne Thelin er ifølge avisen angiveligt medejer af et af Ljungmans firmaer.

Anklager Per Justesen vil hverken be- eller afkræfte, om den svenske medejer er blevet forhørt i forbindelse med efterforskningen.

"Mikael Ljungman er fortsat varetægtsfængslet i Danmark, og vi efterforsker sagen grundigt. Han er den eneste svensker, der er mistænkt i sagen, men det udelukker ikke, at andre svenskere kan blive mistænkt. Men han er i dag den eneste," siger Per Justesen till Realtid.se.

Har I afhørt andre svenskere?
"Jeg kan bekræfte, at vi har forhør i Sverige, men jeg kan ikke sige, hvem vi har talt med," siger Per Justesen til den svenske avis.

Per Justesen bekræfter herefter, at Bagmandspolitiet naturligvis har set på en række af Mikael Ljungmans selskaber rundt om i verden.

Når Bagmandspolitiet er færdige med sine undersøgelser, og der falder dom i sagen, så vil kurator Boris Frederiksen overveje at gå i flæsket på Mikael Ljungman.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

06. november 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

12. november 2024 | Læs mere


Fremtidens digitale kraftværk: Tag styringen med dit ERP-system

I dag ligger moderne ERP-platforme i skyen og opdateres adskillige gange årligt. Samtidig får man nærmest pr. automatik adgang til en omfattende portefølje af integrationer, add-ons, 3. partsmoduler, BI og avancerede funktioner til AI/ML-understøttelse af forretningsprocesser. På denne dag går vi derfor i dybden med, hvad det betyder for din virksomhed. Uanset om I har migreret til en cloudbaseret platform eller planlægger at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

13. november 2024 | Læs mere