Privatlivsbeskyttelsen er under pres.
Det mener Benny Engelbrecht (S), der torsdag havde indkaldt hele to ministre i samråd om rettigheder på sociale netværk.
Men selvom både landets videnskabsminister og justitsminister mener, at det er en udfordring, at Facebook har snablen dybt nede i to millioner danske borgeres personfølsomme oplysninger, vil de ikke gå i kødet på det amerikansk-baserede firma for at få det til at rette ind efter dansk lovgivning.
"Det er Datatilsynet, der har til opgave at vurdere, om persondataloven overholdes. Det er også dem, der må vurdere, om de sociale netværk overtræder reglerne. Jeg mener ikke, der er grundlag for at ændre på den nuværende lovgivning," siger justitsminister Brian Mikkelsen (K) i samrådet.
Han tilføjer, at Datatilsynet allerede er i dialog med Facebook, samt at en arbejdsgruppe, der hører under Europa-Kommissionen, planlægger en høring med repræsentanter fra de større sociale sites.
Videnskabsminister Helge Sander (V) erkender, at der er visse udfordringer i forbindelse med privacy på de sociale sites, men vælger at trække informationskampagne-kortet.
Folks eget ansvar
"Jeg mener, vi skal udbrede folks kendskab til, hvordan man selv bedst beskytter sine personfølsomme data, når man bruger internettet," siger Helge Sander.
Videnskabsministeren mener, at den enkelte bruger selv har et ansvar.
Tidligere på sommeren har EU's artikel 29-gruppe, der er en gruppe under Europa-Kommissionen vedrørende beskyttelse af personer i forbindelse med behandling af personoplysninger, fremlagt en række forslag til, hvordan man bedst sikrer de europæiske borgeres personlige data på sociale netværk.
Og det var de forslag, de to ministre var blevet bedt om at kommentere.
Men hvad med børnene?
Et af de punkter, Benny Engelbrecht hæfter sig ved i artikel 29-gruppens forslag, er, at der særligt fokuseres på beskyttelse af mindreårige i forbindelse med deres færden på de sociale sites.
Facebook tillader, at børn helt ned til 13 år bruger det sociale netværk, og Benny Engelbrecht ønskede i denne forbindelse et svar fra justitsministeren på spørgsmålet om, hvornår børn er mindreårige.
Igen henviser Brian Mikkelsen til, at det er Datatilsynet, der holder opsyn med, at reglerne overholdes.
"Børn er også omfattet af persondataloven, derfor mener jeg ikke, at der er nogen grund til at foretage nogen ekstra foranstaltninger i forhold til børn," siger Brian Mikkelsen.
Videnskabsminister Helge Sander synes, at det er vigtigt at have fokus på børnene. Han mener dog, at børnene selv skal lære at udvise den rette adfærd på nettet.
"Vi har allerede en masse tiltag, og jeg synes, det er vigtigt, at vi ser på, hvad vi selv skal kan gøre. Det gør vi blandt andet i vores Netsikker nu-kampagne," siger Helge Sander.