Artikel top billede

Konkurrencestyrelsen vil have både ODF og OOXML

Konkurrencestyrelsen konkluderer i en netop offentliggjort rapport, at både ODF og OOXML giver god mening som dokument-standarder i det digitale Danmark.

Det blev ikke et enten eller, men derimod et både og, da Konkurrencestyrelsen for kort tid siden offentliggjorde sin rapport om åbne standarder i det offentlige.

Konkurrencestyrelsen anbefaler i rapporten, som du kan hente her, at det offentlige fortsat skal basere sine indkøb på såvel ODF som OOXML.

"Rapporten bekræfter, at det offentlige fortsat bør understøtte konkurrencen ved at basere softwareindkøb på begge åbne standarder. Jeg vil nu drøfte rapporten med Folketingets it-ordførere på et møde i slutningen af august, udtaler videnskabsminister Helge Sander i en pressemeddelelse.

Folketinget skal inden udgangen af den såkaldte prøveperiode den 1. november i år tage stilling til hvilke standarder for dokumentformater, der fremover skal være obligatoriske for offentlige myndigheder.

Konkurrencestyrelsens rapport skal blandt andet bruges af politikerne, når de skal beslutte sig for, hvilke standarder, der skal gælde på dokumentområdet i det offentlige Danmark.

Siden 1. januar sidste år har offentlige myndigheder været forpligtet til at kunne modtage dokumenter i dokumentformaterne ODF og OOXML.

Læs mere senere i dag på Computerworld.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere