Siden weekenden har et botnet bestående af op imod 60.000 inficerede computere tynget regerings-websider i USA og Sydkorea, og angrebet ser ikke ud til at være overstået.
Som Computerworld skrev i går, er angrebet blandt andet gået ud over det amerikanske finansministerium, Secret Service, Det Hvide Hus, forsvarsministeriet, New York Stock Exchange og Nasdaq.
Også Sydkorea er under angreb, og i dag skriver Computerworlds korrespondent i Sydkorea, at en ny angrebs-bølge ventes i dag torsdag.
Det er sikkerhedsselskabet AhnLab, der vurderer, at angrebene nu vil rette sig mod regerings-websider og nyheds-hjemmesider.
Forbindelse til Nordkorea?
Ved et denial of service-angreb sendes massive mængder forespørgsler i retning af de uheldige hjemmesider, hvilket kan resultere i nedbrud eller betyde, at mange lovlige besøgende ikke kan få adgang til siden.
Det anslås, at mellem 30.000 og 60.000 inficerede computere bidrager til angrebene.
Det er tilsyneladende Dozer-viruset, der star bag cyber-urolighederne, med sikkerhedseksperterne har endnu ikke været i stand til at finde frem til, hvem der står bag.
Ikke overraskende er der rygter fremme om, at den eller de skyldige kunne være fra Nordkorea, men sikkerhedseksperter siger til Computerworlds nyhedsbureau, at de ikke har set nogen indikationer på, at det skulle være Nordkoreas regering, der står bag.
Botnets et stigende problem
Så sent som i sidste uge, på den amerikanske uafhængighedsdag 4. juli, forhindrede myndighederne i USA et DDoS-angreb mod et hospital i Texas.
Det nuværende botnet, der angriber de amerikanske og sydkoreanske hjemmesider, er naturligvis voldsomt generende for ofrene, men hører dog ikke til blandt de største af slagsen.
I april opdagede man et af de største botnet, der nogensinde er blevet afsløret med 1,9 millioner inficerede computere over hele verden - dog inden, det for alvor var begyndt at skabe problemer.
Shehzad Ahmad fra DK-Cert har tidligere her på Computerworld givet udtryk for, at man, hvis et botnet giver store problemer, kan blive nødt til at blokere for trafikken fra de inficerede pc'er.
En udfordring ved den løsning er dog, at ejeren af den inficerede pc ikke nødvendigvis oplever infektionen som et problem.
"I modsætning til spam, adware og virus, hvor der er direkte negative konsekvenser for brugeren, giver infektionen med botnetsoftware ikke nødvendigvis problemer på pc'en," har Shehzad Ahmad forklaret.