Artikel top billede

Niels Christian Furu, administrerende direktør, Cisco Systems Norden. Foto: Atle Skretting

Cisco sponserer dansk klimatopmøde

Cisco har netop på verdensplan annonceret, at virksomheden bliver teknologisk hovedsponsor til det kommende klimatopmøde COP15 i København.

Boston: Deltagerne i den store FN-klimakonference COP15, der finder sted i København til december, bliver i stand til at holde videokonferencer på højt plan.

Cisco Systems annoncerede i går på verdensplan, at selskabet bliver hovedsponsor af teknologi til COP15 (Conference of the Parties).

"Vi sponserer Telepresence-udstyr og al LAN-switching til konferencen i Bella Center. Modtagerne er FN og den danske regering, og hele ideen er at gøre konferencen til den mest grønne nogensinde," fortæller Niels Christian Furu, administrerende direktør, Cisco Systems Norden, da Computerworld møder ham til Cisco Partner Summit.

Bliv hjemme og deltag

Klimakonferencen COP15 får klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) i spidsen, og både ministeren og den danske regering håber, at konferencen udmønter sig i en global klimaaftale, der sætter nye og stramme grænser for, hvor meget CO2, de enkelte i lande får lov til at udlede, og dermed bidrage til den globale opvarmning.

Det er ikke sikkert, at Ciscos videokonference-udstyr - Telepresence - får mange deltagere til at blive hjemme, men omvendt kan udstyret gøre det muligt for græsrodsorganisationer og andre NGO'er (Non Governmental Organization), der ikke skal til København, alligevel at deltage i forskellige møder.

"På verdensplan har Cisco cirka 70 kontorer, der alle er udstyret med videokonference-faciliteter især i spirende markeder i for eksempel Latinamerika og Asien. Herfra kan NGO'er og andre deltage i møder," siger Niels Christian Furu.

Herhjemme bruger blandt andre Danske Bank, Vestas og TDC Telepresence til videokonferencer.

Fra Bonn til Nairobi

Udover udstyret til konferencen donerer Cisco fem Telepresence-rum som skal stå i København, New York, Bonn, Bruxelles og sandsynligvis Nairobi. Dette udstyr bliver stående i hele 2010, så forhandlingerne kan gøres færdige.

"Ideen er, at før og efter selve konferencen skal Danmark, som er vært ved COP15, kunne fortsætte forhandlingerne om det man bliver enige om i København. Det bliver så vores bidrag til en mere grøn klode i denne omgang," siger Niels Christian Furu.

Hvor stor effekten bliver for miljøet, vil Cisco sammen med Udenrigsministeriet forsøge at få styr på. For eksempel ved at regne ud, hvor mange kilometer der ikke bliver rejst, og hvordan udstyret har forbedret mulighederne for at kommunikere både på tværs af Atlanten og fra Norden til Nairobi, der er hovedstaden i Kenya.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere