Kandidat Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU advarer mod de farer, der truer danskernes frihed på nettet.
Danskernes adgang til Skype kan eksempelvis være i farezonen.
Søren Søndergaard forklarer, at EU i øjeblikket er ved at vedtage en telekommunikationspakke, der sigter på at etablere et fælles marked for telekommunikationsydelser i EU.
"Umiddelbart lyder det måske hverken kontroversielt eller særligt spændende, men der er store ting på spil. Det handler nemlig både om adgang til internettet og om udbydernes mulighed for at begrænse brugernes trafik på internettet," siger Søren Søndergaard.
Han fortæller, at Kommissionens forslag vil give internetudbyderne vide muligheder for at regulere trafikken på internettet.
"For eksempel vil udbyderne kunne bestemme, hvad brugerne skal have adgang til på nettet," siger han.
Udbyder lukkede for Skype
Søren Søndergaard, der måske mest er kendt fra Enhedslisten, forklarer, at der i dag opereres med et princip om internet-neutralitet.
"Det betyder, at udbyderne i det store hele er neutrale formidler af trafikken på internettet. Med forslaget får udbyderne lov til at prioritere trafikken på nettet og dele internettet op i pakker, som forbrugerne så kan købe adgang til," siger han.
Konkret betyder det ifølge kandidaten, at din udbyder bestemmer hvornår og hvor ofte, du skal have mulighed for at hente e-mails ned på din computer eller din mobiltelefon.
"Det kan også betyde, at udbyderen blokerer adgangen til for eksempel Skype. I Tyskland har den store telekommunikationsvirksomhed T-mobile - som Skype er en konkurrent til - blokeret for adgangen til Skype for sine kunder," siger Søren Søndergaard.
På trods af at disse tiltag, hvis de bliver vedtaget, vil være et radikalt opgør med internettet, som vi kender det i dag, er det næsten gået ubemærket hen, undrer Søren Søndergaard sig.
"Three strikes and you are out"
Et andet forslag Søren Søndergaard advarer imod er, at Kommissionen vil gøre internetudbyderne til politi på nettet.
"Kommissionen vil give internetudbyderne mulighed for at lukke for adgangen til internettet, hvis udbyderen mener, at én person har forbrudt sig mod eksempelvis ophavsretten tre gange," siger Søren Søndergaard.
Han forklarer, at det foreløbigt er lykkedes at stoppe denne "three strikes and you are out"-politik, idet Europa-Parlamentet har vedtaget et ændringsforslag, som kræver, at almindelig retsprincipper skal overholdes, før adgangen til internettet lukkes.
Det vil sige, at der skal foreligge en dommerkendelse.
"Det er en sejr, men både Kommissionen, Rådet og industrien vil noget andet, så sejren er langt fra i hus," siger Søren Søndergaard.
"I Folkebevægelsen mod EU mener vi, at EU slet ikke skal blande sig i trafikken på internettet," siger han.