Artikel top billede

PR-foto.

S: It-mastodonter skal mærke fars hammer

Europaparlamentsvalg 2009: Kontrol med it- og telemastodonterne skal gå hånd i hånd med borgerbeskyttelse, lyder det fra Socialdemokraternes Dan Jørgensen.

En kort snor til telegiganter, kapitalfonde og softwareselskaber er på Socialdemokraternes spidskandidat til Europaparlaments-valget, Dan Jørgensens, liste over de ting, EU kan bidrage med.

"Hvis man bare vil lade markedet bestemme det hele, så er det ikke mig, man skal stemme på. Jeg tror på, at vi skal have regulering," siger Dan Jørgensen.

Han peger på, at EU har en vigtig rolle i forhold til nogle af de software-mastodonter, der har en stærk stilling på markedet.

"For eksempel har Microsoft flere gange måttet føle fars hammer og fået nogle massive milliardbøder, fordi de ikke har levet op til kravene om konkurrence i Europa. Det viser, at EU kan gøre en positiv forskel," siger Dan Jørgensen.

Ifølge den socialdemokratiske spidskandidat handler det i høj grad om at sikre borgerne. Også når det gælder diskussionen omkring rettigheder på nettet.

"EU bør sikre og tage udgangspunkt i borgernes rettigheder i stedet for kun at tage udgangspunkt i pengemændene, og dem der sidder på flæsket i dag," siger han.

Dan Jørgensen mener, at det er en balancegang, for internettet skal ikke være uden for loven.

"Vi kan ikke bare smide ophavsret og patenter ud gennem vinduet, men på den anden side taler vi jo om noget så basalt som information mellem mennesker, og jeg tror, det er i alles interesse at gøre det så åbent og frit som muligt," siger Dan Jørgensen.

Penge fra landbruget

Den 33-årige socialdemokrat er meget optaget af at sikre virksomhederne i Europa gode betingelser, især de mindre virksomheder, som der er mange af i Danmark.

"Mange af de gode ideer er jo startet i en garage. Sådan er det jo, og det skal vi bruge EU til at støtte op om," siger Dan Jørgensen.

"Det skal vi gøre ved at gøre det let at starte op," siger han og tilføjer:

"Men vi skal også gøre det ved at bruge nogle af de penge vi har i EU, som vi i dag bruger på landbrug og så bruge dem på noget vi skal leve af i fremtiden, for eksempel it."

Forskning for de små

De penge kan blandt andet komme fra EU's forsknings- og udviklingsprogrammer, som Dan Jørgensen forklarer, at han har været med til at ændre på i sine fem år i EU-parlamentet.

"De ændrer sig heldigvis meget i fremtiden. Jeg har været med til at gennemføre forsimplinger af forskningsmidlerne, blandt andet omkring dokumentationskrav. Jeg håber, at det giver flere muligheder for små og mellemstore virksomheder," siger Dan Jørgensen.

Han forklarer, at parlamentet har haft fokus på to områder i forbindelse med forskningsmidlerne.

"På den ene side skal vi sikre, at der ikke svindles med pengene. På den anden side skal vi sikre, at der ikke er så vanvittige krav, at det ikke kun er kæmpestore virksomheder, der kan leve op til dokumentationskrav," siger Dan Jørgensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere