Artikel top billede

Skatten rammer ikke kun en lille, højtlønnet gruppe, den rammer bredt. Derfor skal den ændres, siger kommunaldirektør i Gribskov kommune Mogens Hegnsvad.

Kommune udsletter multimedieskatten

Folkeskolelærerne i Gribskov kommune kan nu se frem til at få et løntillæg på 3.000 kroner om året. Pengene udbetales som kompensation for regeringens multimedieskat.

I Gribskov kommune har man besluttet sig for at eliminere virkningen af den multimedieskat, som den borgerlige regering har fået mange hug for at ville indføre som led i skattereformen.

Det gør man helt konkret ved at give en kompensation til 400 lærere på 3.000 kroner om året.

Det udligner virkningen af den ny skat, som lægger op til, at alle, der får betalt telefon, pc eller bredbånd af arbejdspladsen, bliver beskattet af netop dette beløb.

Aftalen med lærerne er faldet på plads, og kommunen er parat til at indgå lignende aftaler med de øvrige faggrupper i kommunen.

Godt 1.000 af kommunens medarbejdere har i øjeblikket en pc-ordning.

Klar besked til medarbejderne

At multimedieskatten ikke bliver en sten i skoen for kommunens medarbejdere meldes helt klart ud overfor de ansatte.

"Vi tager i Gribskov kommune skridt til at tilbyde de faglige organisationer aftaler om, at kommunen kan yde et multimedie-løntillæg på samme 3.000 kroner for at neutralisere virkningen af multimedieskatten," lyder beskeden til medarbejderne via kommunens intranet nyhedsportal.

"Det er utrolig vigtigt, at medarbejderne kan arbejde hjemmefra. Regeringens udspil er en sten på vejen, som vi nu har fjernet," siger kommunaldirektør Mogens Hegnsvad.

"Skatten rammer ikke kun en lille højtlønnet gruppe, den rammer bredt. Aftalen har således også en høj signalværdi," lyder det fra kommunaldirektøren.

"Det signal, vi gerne vil sende, er, at der ikke er nogen hindring i at modtage en arbejdsgivers tilbud i forbindelse med hjemmearbejde. Samtidig vil vi naturligvis rigtig gerne have, at medarbejderne bruger disse ordninger."

Lærerne er et godt eksempel på en erhvervsgruppe, der har stor gavn af at arbejde hjemme og derfra være i kontakt med skole, forældre og have forberedelsesmuligheder, forklarer Mogens Hegnsvad.

"Den gruppe vil være meget følsom overfor skatten, og det kan være med til at påvirke deres motivation i negativ retning," siger han.

Det er dog ikke kun lærerne, der får en udligningsordning. Gribskov kommune har nemlig yderligere 700 medarbejdere, der ligeledes får tilbudet.

"Vi vil tage dette initiativ op overfor alle faggrupper," siger Mogens Hegnsvad.

Pengene skal hentes på en anden konto

Gribskov mener ikke, det handler om at undergrave regeringens politik, men om praktisk kommunalpolitik.

"Det er en løsningsforslag på et konkret problem," siger Mogens Hegnsvad.

Kommunens beslutning betyder dog, at man kommer til at stå overfor en ekstra udgift.

"Alle omkostninger skal hentes på budgettet, og det skal denne ordning også. Det er en omkostning, der kommer oven i dem, vi allerede har. De penge, vi bruger her, kunne være været brugt til noget andet, men sådan er det," siger Mogens Hegnsvad.

Han udelukker dog, at udgiften hentes i form af besparelser på eksempelvis socialområdet og sundhedsområdet.

Tillægget udbetales første gang 1. april 2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2025

Hvordan du orkestrerer og opdeler SAP-projekter for at opnå gevinster hurtigere? Hvordan påvirker AI fremtiden for SAP i almindelighed og måske også din virksomhed? Dette er blot nogle af de svar du får ved at deltage på denne spændende konference.

03. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere