Få overblik over forløbet med Statens It.
"Vi tager det mere bid for bid, så vi kommer i mål i løbet af fem til seks år i stedet for i løbet af tre år," siger Jan Cilius Nielsen, direktør i Statens It.
Det sker efter DR tidligere på dagen meddelte, at projektet opgives, hvilket Finansministeriet senere afviste over for Computerworld.
"Den melding, jeg har fået er, at der ikke er tvivl om, at sigtet med projektet skal fastholdes. Men vi skal se, om vi kan gøre noget med implementeringstakten," siger Jan Cilius Nielsen.
Han forklarer, at projektet strækkes ud for at minimere risiko- og omkostningsprofilen.
"Vi arbejder i øjeblikket med at på, hvilken takt vi skal gøre tingene i, og hvor aggressivt skal vi køre på. Vi skal ikke have for høj en risiko, men på den anden side skal vi heller ikke gå i stå," forklarer Jan Cilius Nielsen til Computerworld.
"Det er afgørende for os at fastholde den faglige integritet. Der er nogen ting, som hænger sammen, og som man bliver nødt til at lave i fællesskab. Der er nødt til for eksempel at være et netværk, hvis du skal etablere en fælles serverdrift," siger Jan Cilius Nielsen.
Dobbelt så langt
Planen er stadig at rulle it-driften over fra de enkelte ministerier til Statens It allerede fra efteråret, men tempoet bliver altså langsommere.
"Sådan som jeg ser det, så strækker vi projektet over længere tid, men ambitionen er den samme," siger Jan Cilius Nielsen.
Den hidtidige tidshorisont for projektet var tre år.
"Vi forsøger at komme hjem med hovedstikkene i løbet af tre år, og så er der nogle konsolideringer og standardiseringer, som kommer til at lægge fra år tre til år fem," forklarer Jan Cilius Nielsen.
Han tilføjer, at målet om at få organisationen op at stå stadig har førsteprioritet.
Derfor beklager han også, at der har været rygter om at Statens It ikke bliver til noget, og nyhedshistorier om, at ambitionsniveauet sænkes mærkbart.
"Her til morgen har vi prøvet at forklare, hvad der rører sig, Vi har kommunikeret internt i forhold til projektfolkene, men vi er i en vanskelig position, fordi vi stadig forhandler," siger Jan Cilius Nielsen.
Han mener, at det er værst for de ansatte, som stadig sidder ude i ministerierne.
"Men vi er jo ikke herre over, at en eller anden går ud og udtaler sig i pressen," siger Jan Cilius Nielsen.
Alligevel skal medarbejderne ikke forvente en hurtig afklaring. For der forhandles stadig om Statens Its endelige udformning.
"Vi kommer til at bruge et par uger mere på beslutningen, og vi skal have gennemgået et par alternativer mere," siger Jan Cilius Nielsen.