I går solgte kurator den software, som IT Factory-ansatte har arbejdet på at udvikle.
Men softwaren er endnu ikke klar til salg.
Det oplyser tidligere udviklingsdirektør Carsten Sjørup fra IT Factory. Han er blevet vicedirektør i det tyske selskab, der har købt softwaren.
"Paas-produktet var i beta i juni sidste år og live i efteråret, men der mangler fortsat 1,5 mandeår, før det er klar til salg," siger han.
PaaS-produktet ville, ifølge Stein Bagger, sende IT Factory ind på scenen blandt de absolut hotteste it-firmaer.
Under stor bevågenhed ved IBM's Lotusphere i Orlando skulle produktet være præsenteret. Og siden skulle sejrsgangen krones under Tour de France, hvor IT Factorys kunder og partnere skulle se Bjarne Riis' drenge trampe ind på Champs-Elysees i Paris.
Men sådan blev det som bekendt ikke, da svindel for op imod en 1,3 milliarder kroner kom frem i lyset i december 2008.
Og nu må Paas-produktet, når det engang bliver færdigudviklet, formodentlig komme til at leve en stille tilværelse i skyggen.
Carsten Sjørup forklarer, at det tyske firma nok ikke vil sælge softwaren lige foreløbig.
"Den skal nok bruges som platform til at sælge nogle af selskabets andre produkter," siger han.
"Anderledes" lønpakke
Softwaren kan dog trøste sig med at få følge af de tætteste personer fra sin første levetid. Sammen med softwaren er tre tidligere IT Factory-ansatte nemlig blevet købt af tyskerne.
De ansatte har valgt at følge PaaS-produktet, selvom lønpakken er "anderledes".
I IT Factory var lønnen meget høj i forhold til resten af branchen.
Men Carsten Sjørup oplyser, at han af sin nye arbejdsgiver har fået "en anderledes pakke".
Men det er meget naturligt, forklarer han.
"Det er en helt anden rolle. Det er ikke længere hovedproduktet, det er et andet ansvar, der er færre folk under mig og så videre," siger Carsten Sjørup.
Han forklarer, at IT Factory havde et klart mål om at ligge i øvre kvartil, hvad angår løn.
Glad for at det solgt
Alligevel er Carsten Sjørup glad.
"Det er rart, at nogen gider købe det, man har udviklet på," siger han.
Han har selv været meget tæt på produktets tilblivelse. Og både produkt og medarbejdere har været hårdt ramt af skandalen og den megen negative omtale.
Carsten Sjørup forklarer da også, at det selvfølgelig bliver en barriere at få kunderne til at se bort fra, at produktet kommer fra IT Factory.
"Men flere kiggede trods alt på softwaren, og der blev fremvist megen dokumentation. Så der har været flere på banen," siger han.
Vinderen af det ikke-færdigudviklede software blev i sidste ende tyskerne.
Dermed slap produktet for at komme i hænderne på de svenske bedragere, der er tilknyttet Media Power, som også har vist interesse for at købe resterne hos IT Factory.
IT Factorys Paas-produkt må vænne sig til en lidt mere stille tilværelse og væbne sig med tålmodighed på færdigudvikling, men kan dog glæde sig over at slippe ud af kløerne på sigtede bedragere.