De færdigudviklede produkter var ikke ligefrem ved at falde ned af hylderne i IT Factory, der pralede med en omsætning på en milliard kroner, men reelt kun havde en omsætning på en million kroner.
Kurator Boris Frederiksen har da også tidligere kaldt det en "udfordring" at sælge noget fra IT Factory, fordi næsten intet var færdigudviklet.
Men nu er det altså lykkedes kurator at sælge noget af det software, som medarbejderne i selskabet har været i gang med at udvikle.
Med i salget følger en række nøglemedarbejdere, der har været tæt på udviklingarbejdet.
Køberen er Group Business Software AG, der er børsnoteret på børsen i Frankfurt.
Selskabet åbner en afdeling i Danmark, som skal varetage satsningen på online-løsninger som software as a service.
Tidligere direktør Carsten Sjørup fra IT Factory er nu blevet vicedirektør i den danske afdeling.
"Vi er utroligt glade for, at produktet og visionerne for dette, som vi har arbejdet med i de seneste år, får lov til at leve videre, og jeg er overbevist om, at Group er den helt rigtige køber, og at produktet vil blive en stor succes i at levere og administrere produkter som software as a service over internettet, både på kort og lang sigt," skriver han i en pressemeddelelse.
ukendt pris
Kurator virker også glad, da han har hentet penge hjem til kreditorerne.
Men han vil ikke på nuværende tidspunkt oplyse, hvor mange penge, der er hentet på salget, hvilket også vil give en indikattion af, hvor langt man har været i udviklingen af produktet PaaS.
"Der har været en del skriveri om, hvorvidt der fandtes produkter eller ej i IT Factory. Det stod klart meget tidligt, at der har været en reel udvikling af produkter, og det er derfor glædeligt, både for medarbejderne og selvfølgelig kreditorerne, at det nu bekræftes ved dette salg," siger han i pressemeddelelsen.
I pressemeddelelsen bruges store ord om forventningerne til softwaren, hvilket da også på it-blogger Dorte Tofts blog har affødt en kritisk kommentar.
Gik uden om svenskerne
Med det tyske valg af køber gik kurator uden om Media Power, der har Mikael Ljungman og Carl Freer tilknyttet.
Selskabet meldte kort tid efter konkursen ud, at det gerne vil købe resterne af IT Factory.
Men det fravalgte kurator. Mikael Ljungman er i dag sigtet af dansk politi for medvirken til bedrageri.