Artikel top billede

(Foto: Ghis?le ETIENNE)

Power Macintosh G3

Tilbage til artiklen Kan du huske din første Macintosh?

Midthalvfemserne var mildest talt ikke nogen god periode hos Apple. Selskabet var sat under voldsomt pres, og mange havde allerede dømt den engang så nyskabende virksomhed ude.

Men i slutningen af 1996 vendte Steve Jobs tilbage til Apple, efter han 11 år tidligere var blevet losset ud grundet en uoverensstemmelse med bestyrelsen og den daværende direktør.

I mellemtiden havde han fået gang i animationshuset Pixar og styresystemet NeXT, men kærligheden til Apple levede i bedste velgående. Mens Apple tilsyneladende var i frit fald, var Steve Jobs overbevist om, at det bare vare et spørgsmål om at udnytte det brand der allerede var etableret.

"Jeg har en plan, der kan redde Apple. Jeg kan ikke sige mere end, at det er det perfekte produkt og den perfekte strategi for Apple. Men der er ikke nogen der gider høre på mig," udtalte Steve Jobs til Fortune i 1995.

Back to basics

Steve Jobs var egentlig bare midlertidig direktør i starten, men han satte straks gang i drastiske ændringer. Udvalget af produkter skulle indskrænkes massivt, så der stort set kun var en slags computer for hver målgruppe.

For de professionelle i den grafiske branche førte den tankegang i 1997 til den nye arbejdshest, Power Mac G3.

Med 233 MHz var der tale om lidt af en muskelcomputer, og mens det aldrig har været det mest synlige produkt for den gennemsnitlige forbruger, alene grundet en relativ høj pris, stod der rigtig mange Power Macs ude på kontorerne.

I sin nyeste udgave er Mac Pro, som den hedder i dag, stadig Apples absolutte maratonløber, og ud over en række fornyelser i udseende og naturligvis hardware, er det stadig et monster af en computer.

Tilbage til artiklen Kan du huske din første Macintosh?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere