Artikel top billede

Købere står på spring til MidtVest Bredbånd

Hvis forhandlingerne om en redning af MidtVest Bredbånd ryger på gulvet er flere interesserede købere parate, såfremt pris og placering er rigtig.

Hvis redningsplanen går i vasken hos MidtVest Bredbånd, der i sidste uge gik i betalingsstandsning, er flere spillere på trods af finanskrisen villige til at se på et eventuelt opkøb af den fiber, som allerede er gravet ned i den jyske muld.

Men prisen kommer næppe til at matche de etableringsomkostninger på op mod en halv milliard kroner, som elselskaberne bag MidtVest Bredbånd har investeret.

Hos Telia Stofa, der udgør en del af telegiganten TeliaSonera, fortæller administrerende direktør Ole Simonsen, at man kun kender den aktuelle status hos MidtVest Bredbånd via offentlige regnskaber, pressen og selskabets historik.

Samtidig understreger han, at Telia Stofa hverken har modtaget henvendelser fra MidtVest Bredbånd eller selv har henvendt sig til selskabet.

"Det kunne da godt være, at noget af det fiber, selskabet har gravet ned, kunne være interessant for os. Men vi vil i hvert fald ikke købe til den kostpris, vi formoder, at selskabet har," siger Ole Simonsen.

Forlanger overskud

Direktøren understreger, at prisen helt afhænger af, hvor mange kunder MidtVest Bredbånd har, og hvordan tingene i øvrigt er skruet sammen.

Samtidig er det væsentligt, hvordan kunderne ligger i forhold til hinanden og hvilken ydelse, MidtVest Bredbånd kan levere på forbindelserne.

"Vi forlanger her i huset, at vi har overskud på vores business cases. Sådan er det," siger Ole Simonsen.

Knaldtilbud er altid attraktive

Han fortæller, at et eventuelt køb derfor skal medvirke til at Telia Stofa kan komme længere ud end i dag. Samtidig skal der være tale om steder, hvor selskabet ikke i forvejen arbejder.

"Der er jo ikke meget ide i at grave parallelle fibre i den samme vej. Men vi er ikke uinteresserede, hvis vi kan vi komme ud til nogle steder, vi ikke er i forvejen,og få det til en pris, der gør, at investeringen er lønsom," siger Ole Simonsen.

Heller ikke hos konkurrenten TDC, der fra monopoltiden ejer det ubestridt største net i landet, skal MidtVest Bredbånd regne med at få investeringerne hjem, hvis selskabets netværk bliver sat til salg.

"Vi følge selvfølgelig altid med i, hvad der sker både højt og lavt på telemarkedet. Og vi kan da ikke afvise, at vi kan finde på at slå til, hvis der en dag kommer et godt og attraktivt tilbud på markedet," siger pressechef Nicolaj Due.

Dermed er beskeden fra TDC stort set den samme som hos den nordiske telegigant TeliaSonera.

Forhandlinger i gang

MidtVest Bredbånd har sammen med ejerkredsen af elselskaber investeret op mod en milliard kroner i MidtVest Bredbånd, hvoraf MidtVest Bredbånd selv har skudt de 600 millioner ind, og ejerkredsen 400 millioner kroner.

Alligevel gik selskabet 9. januar i betalingsstandsning. Bestyrelsesformand Flemming Poulsen
har siden virksomheden gik i betalingsstandsning i forrige fredag arbejdet på at bringe MidtVest Bredbånd ud af krisen.

"Vi drøfter situationen med forskellige mennesker, og jeg kan ikke indikere, hvad vi vil gøre. Ejerne har bedt mig om at få forelagt de muligheder, der er, og jeg kan ikke sige, hvilken retning vi går i," siger Flemming Poulsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere