Steve Ballmer lovede i går, at Windows 7 er klar til download for almindelige brugere i morgen.
Her kan betaversionen af Windows 7 downloades fra windows 7-siden.
Windows 7 Beta vil ifølge Windwows-bloggen være tilgængelig på engelsk, tysk, japansk, arabisk og hindi. Der vil for alle sprogene være 32-bit- og 64-bit-versioner.
På Windows-bloggen gøres opmærksom på, at beta-versionen af Windows 7 vil udløbe per 1. august 2009. Hvad det præcist betyder fremgår ikke.
Windows-bloggen gør også opmærksom på, at Windows 7 Beta kun understøtter opgradering fra Windows Vista SP1 til Windows 7.
Abonnenter på MSDN (Microsoft Developer Network) kan allerede hente beta-versionen her.
Systemkrav for Windows 7
Ifølge Microsoft er systemkravene til Windows 7 uforandrede set i forhold til Vista.
En 1GHz processor (32- eller 64-bit), 1GB RAM, 16GB plads på harddisken, understøttelse af DX9 med 128MB RAM (for Aero interface), samt et DVD-R/W drev, lyder de anbefalede hardwarekrav.
De krav minder meget om de anbefalede hardwarekrav til Windows Vista som blev lanceret i 2006.
Microsoft understreger dog, at hardwarekravene kun er gældende for betaversionen Windows 7 og kan blive ændret, når den endelige version er klar.
Samtidig har Microsoft dog også sagt, at beta-versionen indeholder alle features, hvilket betyder, at hardwarekravene ikke vil blive ændret, såfremt beta-testen forløber uden de store problemer.
Bill Veghte, Microsofts senior vice president for Windows-udviklingen, udtaler i den forbindelse til IDG News Service:
"Jeg vil ikke love noget om, hvor vi er, når vi kommer til RTM (release to manufacturing, når styresystemet er færdigt, red.), men med beta er hardwarekravene sammenlignelige med Windows Vista, da den kom ud, og hardwaren har udviklet sig siden. Jeg er meget optimistisk."
Bill Veghte understreger, at Windows 7 også vil være klar til de små netbooks.
"Det har været vigtigt for os at lave et godt stykke arbejde med Windows og den type af maskiner, og vi forpligter os til at understøtte dem," lyder det fra Bill Veghte, Microsofts senior vice president i spidsen for Windows-udviklingen.
En mangeårig Windows-ekspert vurderer, at beta-versionen lover godt for det endelige produkt.
Vurdering af beta-versionen
Den mangeårige Windows-ekspert Paul Thurrot lavede kort før nytår en gennemgang af build 7000, som er grundlaget for beta-versionen af Windows 7.
På sin blog skriver Paul Thurrot, at der ikke er sket de store ændringer fra M3-releasen fra oktober 2008 til beta-versionen.
"Beta-versionen af Windows 7 (build 7000), som Microsoft senere vil give til tech betatestere og i januar til offentligheden, er ikke mere end en fintuning af de forskellige post-M3 builds, jeg har set siden oktober.
Der er i realiteten næsten ingen forskel mellem denne version af Windows 7 og M3, hvis du har enabled alle de gemte M3-features med Rafael Riveras 'Blue Badge' tool," lyder det fra Paul Thurrot.
Rafael Rivera hackede sig i november frem til en række skjulte funktioner i M3-build'en af Windows 7.
Paul Thurrot understreger, at de få ændringer ikke skal ses som en klage; det gør blot hans job som reviewer mindre interessant.
De få ændringer lover tværtimod godt for modenheden og stabiliteten af Microsofts nyeste styresystem, mener Paul Thurrot
"Windows 7 er meget længere fremme end andre Windows-versioner, da de nåede deres første beta-version. Faktisk er den her build meget tættere på en release candidate (RC) build end en beta set fra et kvalitetssynspunkt.
Den har alle features, den er rimelig stabil og den er meget kompatibel med den software og hardware, jeg bruger til daglig," lyder det blandt andet fra Paul Thurrot.
Taskbar med flere features
I forhold til M3-releasen er der kommet lidt flere features.
"De mest iøjenfaldende ændringer er selvfølgelig, at de mange desktop-udvidelser, som Microsoft første gang afslørede på PDC 2008, men som ikke var fuldt ud inkluderet i M3-build, nu er tilgængelige.
Det inkluderer den kontroverselle nye taskbar, som gør det muligt at sammenblande shortcuts til ikke-kørende applikationer og vinduer med shortcuts til kørende applikationer og vinduer."
Derudover nævner Paul Thurrot muligheden for at personalisere Windows 7.
"De nye personaliseringsmuligheder er kommet langt i beta-versionen. Der er nu adskillige prædefinerede desktop-temaer, som inkluderer desktop-baggrunde, viduesfarver, lyde og screensaver. Der er prædefinerede temaer, som udnytter desktop-slideshow featuren til at vise forskellige desktop-baggrunde. Der er, som altid, mulighed for at mikse sine egne."
Internet Explorer er forbedret
Udover brugergrænsefladen hæfter Paul Thurrot sig ved, at Internet Explorer er blevet forbedret:
"Internet Explorer 8 har fået nogle gevaldige kompatibilitetsforbedringer... Forbedringerne i web-rendering hilses velkommen og er nødvendig, men IE 8 renderer stadig nogle sider ukorrekt i denne version (Jeg taler om dig, Gmail), men forhåbentlig vil indehavere af diverse websites rette den slags, så de er klar til den næste IE."
Hurtigere boot, men stadig sløv filkopiering
Paul Thurrot skriver, at boot af Windows 7 er hurtigere end Windows Vista, men at filkopiering stadig er langsom.
"Filkopiering, specielt netværksbaseret filkopiering er ofte overraskende langsom. Jeg har en fornemmelse af, at Microsoft stadig ikke har fikset, hvad der tilsyneladende er et iboende problem i Vista-æraens netværksstak."
Tekniske brugere opfordres til at afprøve beta
Paul Thurrot runder sin gennemgang af Windows 7 af med at anbefale betaversionen til teknisk kyndige brugere:
"Jeg lykønsker Microsoft med at levere en stabil og brugbar beta-release. Windows 7 Beta anbefales, men kun til tekniske brugere."