Artikel top billede

CSC på vej mod strejke

Omkring 200 akademikere indgav i går strejkevarsel til CSC. Ledelsen og akademikerne står stejlt overfor hinanden. Og det er ikke lønkrav, der skiller de to parter.

Skal 200 akademikere hos CSC flytte datoen for udløb af deres overenskomst til 1. marts i stedet for 1. juni, der er den nuværende dato?

Det spørgsmål er så vigtigt for både de berørte akademikere og CSC's ledelse, at de 200 medarbejdere, som er organiserede i Dansk Magisterforening, i går indgav strejkevarsel til CSC Danmarks ledelse.

Det betyder, at CSC om otte uger kan blive ramt af strejke, hvis ikke parterne finder et kompromis inden.

Lønkrav udgør en del af uoverensstemmelsen. CSC Danmarks ledelse blev mødt med et krav om en seks procents lønstigning om året.

Et krav som næstformand i Dansk Magister-
forening Frederik Dehlholm fortæller er blevet skåret ned til 4,99 procent lønstigning om året. Han henviser til, at den generelle lønstigning det seneste år har været 4,9 procent.

Stor afstand

Men det, der for alvor skiller parterne, og som kan betyde, at CSC kan blive ramt af strejke om otte uger, er spørgsmålet om datoer.

CSC's ledelse vil have akademikernes overenskomst til at følge samme kalender som de store LO og DA-overenskomster for på den måde at kunne være på linje med de øvrige overenskomster og afgørelser i forligsinstitutionen.

"Vi vil gerne have et modent forhold til fagforeningerne, hvor vi har de samme mål om at tage os af medarbejderne og vores forretning," siger Ivor Canavan, der er direktør for den danske del af CSC og også topchef for CSC i de nordiske lande.

"Vi mener, at vi gør det bedst, hvis vi flytter os til normen i det danske samfund med alle aftalerne med fagforeningerne på en tidsfrist, så de ikke er anderledes, separate eller på den måde bedre stillet end andre," siger Ivor Canvan, som tilføjer, at det ikke handler om at presse fagforeningerne ud i en konflikt.

Men den fælles dato falder ikke i Frederik Dehlholm og akademikernes smag, fordi de mener, at det vil stille dem dårligere.

"Hvis vi bliver trukket i forligsinstitutionen sammen med en masse andre, så fylder vi ikke særlig meget," siger Frederik Dehlholm, som altså mener, at det bliver svært at mødes med ledelsen på dette punkt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere