Finanskrisen kradser, og store pc-producenter som Dell forudser faldende efterspørgsel.
Men hvordan går det egentlig den danske lilleput-pendant, Zepto, der i sidste uge blev mødt med kritik af bestyrelses-medlemmet Karsten Ree?
Det er i hvert fald ikke just positive tal, Zepto har sendt ud.
De viser nemlig, at pc-producenten kom ud af årets andet kvartal med et underskud før skat på 2,6 millioner kroner.
Zepto håber dog at komme ud af 2008 med et rundt nul på bundlinjen, og går efter vækst næste år.
Forsigtig optimisme trods røde tal
Det mener administrerende direktør Lasse Frost stadig er realistisk på trods af finanskrisen.
"Forventningerne er positive. Jeg synes ikke, vi mærker den store afmatning på vores websalg, men vi kan mærke det i vores butikker," siger han.
Lasse Frost erkender dog, at en langvarig krise kan få en effekt på pc-producenten.
"Det er klart, at hvis det fortsætter, så har det den konsekvens, at vi får en lavere omsætning end forventet i butikkerne. Men det er endnu for tidligt at gå ind og vurdere på," siger han.
Udlandet venter (måske ikke)
Udlandet venter (måske ikke)
Fra begyndelsen har det været Zeptos erklærede mål at ekspandere i udlandet og allerede tilbage i 2006 fortalte administrerende direktør i Zepto, Lasse Frost, Computerworld om de ambitiøse udlandsplaner, der skulle gøre Zepto til en international spiller.
Det er stadig planen i dag, siger Lasse Frost.
"Vi holder absolut fast ved vores udlandsplaner. Det kommer vi til at sætte meget fokus på med et franchisekoncept og butikker også," siger han.
Den plan vil Zepto dog få svært ved at gøre profitabel, vurderer analytiker hos IDC, Anders Elbak.
"Det kan godt være, at det kræver investering udefra, hvis selskabets mål stadig er at få international succes. Og det kan godt være svært få kapital ind med de kursfald, der er både på de store aktier og på Zeptos aktie," siger han.
Han peger også på, at erfaringer fra tidligere ikke just er i Zeptos favør, når det kommer til udlandseventyr.
"Zepto har lidt salg i udlandet, men det er minimalt, så jeg tror ikke på det, hvis det er det, selskabet forventer skal hjælpe på bundlinjen Det er svært, og Zepto har ikke rigtig fået fat endnu. Andre lignende danske virksomheder har ikke rigtig haft held med det heller. Så hvis det er det, Zepto hænger sin hat på, kan det godt være faretruende," siger Anders Elbak.
Alvorlige luksusproblemer
Alvorlige luksusproblemer
Zepto-direktør Lasse Frost mener ikke, at virksomheden vil blive ramt hårdere end andre af den nuværende økonomiske afmatning.
"Selvfølgelig er der finanskrise nu, men fremadrettet tror jeg ikke, det kommer til at have nogen konsekvens for virksomheden. Vi er ikke i en produktgruppe, hvor krisen vil påvirke virksomheden ret meget, da det ikke er deciderede luksusprodukter. Og den del af luksus, der skulle være i produktet, tror jeg folk vil prioritere meget højt," siger Lasse Frost.
Det tror analytiker Anders Elbak imidlertid ikke helt på.
Han mener, at Zeptos position som high-end-producent kan blive problematisk.
"Den økonomiske udsigt kan særligt påvirke selskabets fladskærme, hvor Zeptoprøver at positionere sig noget højere end andre mærker. Det er et marked, der godt kan blive ramt. Det er B&O et tydeligt eksempel på. Luksusvarer er noget af det første, der bliver skåret fra, når der er usikkerhed om økonomien, så på den led står Zepto ikke så stærkt," vurderer Anders Elbak.
En uheldig udtalelse
Onsdagens famøse udtalelse fra bestyrelsesmeldem Karsten Ree, der ejer 10 procent af Zepto, mener Anders Elbak dog ikke, man skal lægge for meget i den.
"Det er måske ikke optimalt at have sådan en person siddende i ejerkredsen, men det kan også være tegn på, at bestyrelsesmedlemmerne af den ene eller anden grund er kommet på kant med hinanden, og at Karsten Ree er på vej ud, men at kursen måske ikke lige er til et salg i øjeblikket," siger han.
Han mener dog ikke, at den slags udtalelser skal komme alt for ofte. Så begynder det at blive problematisk, fastslår han.
"Det er klart, at det kan smitte af på småsparerne, hvis der kommer flere lignende udtalelelser. De kan tænk: 'Er det sådan noget vi smider penge i?' Så kan det betyde noget, men jeg tror ikke, at en enkelt udtalelse spiller så stor en rolle," siger han.