Artikel top billede

MySpace klar med gigantisk musiktjeneste

MySpace lancerer i dag en stor musiktjeneste med et bagkatalog på millioner af numre, der kan deles, bruges og videresendes til højre og venstre.

Det Rupert Murdoch-ejede MySpace lancerer i dag torsdag en spritny musiktjeneste, der har som direkte mål at fravriste Apple iTunes Store markedsandele.

Den nye tjeneste kommer til at hedde MySpace Music, og med i ejerkredsen er de store musikselskaber, EMI, Universal, Sony BMG og Warner Music, der tilsammen sidder på omkring 40 procent af joint venturen.

Ambitionen er ikke mindre end at levere verdens største musikkatalog, lyder det fra MySpace Musics administrerende direktør, Chris DeWolfe.

Selskabet mener, at det vil kunne udnytte, at 65 procent af MySpaces 120 millioner globale brugere allerede streamer musik via deres MySpace-side, ved at tilbyde en bedre integreret musik-applikation, så brugerne får direkte adgang til hele bagkataloget.

Samtidig kommer der forskellige virale muligheder, så en bruger kan nuppe en vens play-liste og afspille den selv, ligesom MySpace vil tilbyde en stribe avancerede søge-muligheder.

USA kommer først

Ideen er, at det bliver muligt at streame gratis med muligheden for at købe MP3-filerne via Amazon.com. For at øge indtjeningen bliver der åbnet for sponsorer. De tæller i øjeblikket McDonalds, Toyota, Sony Pictures og State Farm.

Ifølge Financial Times har Rupert Murdoch erklæret sig rede til poste op mod en milliard kroner ind for at få musik-butikken til at lægge ordentligt fra land.

I første omgang bliver den fulde musiktjeneste med DRM-fri musik-filer alene gjort tilgængelig for de amerikanske musikkunder, mens de globale kunder vil få adgang til udvalgte tjenester.

MySpace-musiktjeneste kommer samtidig med, at både Nokia og Sony Ericsson er i færd med at lancere deres egne store musiktjenester, som bygger på aftaler med de samme fire store musikselskaber.

Nokias nye musiktjeneste 'Comes with music' vil ret til ubegrænset musik-download i et år med købet af bestemte Nokia-telefoner. Sony Ericssons 'PlayNow Plys' vil bygge på samme koncept.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere