Sådan ser fremtiden ud for softwarebranchen

Tilbage til artiklen: Sådan ser fremtiden ud for it-branchen

Ni ud af ti af it-direktørerne i softwarevirksomhederne forventer indtjeningsstigning. Kun 9 procent forventer fald eller stagnation, viser årets Deloitte It Vækstbaromter.

Og hele 33 procent af softwareselskaberne forventer en indtjeningsstigning på mere end 25 procent.

"Det er endnu mere optimistisk end sidste års forventninger og endnu mere end softwareproducenterne er lykkedes med i år, hvor 68 procent realiserede en indtjeningsstigning, mens 32 procent fik stagnation eller direkte tilbagegang.

Det bliver meget svært at leve op til de forventninger," siger Kim Gerner, partner og leder af Deloittes division for teknologi, medier og tele.

Tror på bundlinjen

Hos it-servicevirksomhederne forventer 23 procent en stigning på mere end 25 procent i indtjening og syv ud af ti forventer en indtjeningsstigning.

Blandt hardwareproducenterne og distributører/forhandlere er tallet 19 procent med en tro på indtjening på mere end 25 procent.

Til gengæld kan det blive sværere for software-virksomhederne på et andet område.

Hver fjerde softwarefirma har været ude og hente ny kapital.

"Men de svære kapitalmarkedsforhold tegner ikke så positivt, når virksomhederne skal prøve at hente kapital fremover," vurderer Kim Gerner.

13 procent af alle virksomheder i branchen planlægger denne øvelse, men det er et særligt ønske i softwarebranchen. Her vil 20 procent forsøge at indhente kapital de næste par år.

"De dystre fremtidsudsigter og frygt for recession, kombineret med bankernes begrænsede lånevillighed har sat markedet under pres. Men for de rigtige virksomheder er det bestemt ikke umuligt at få kapital på den ene eller anden måde. Men nogle vil blive skuffede," siger Kim Gerner fra Deloitte.

Tilbage til artiklen: Sådan ser fremtiden ud for it-branchen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere