Artikel top billede

iMac G5 (senere Intel)

Gå tilbage til artiklen iMac fylder 10 år

Introduceret med 17" LCD-skærm, 80 GB harddisk, 1,8 GHz, 256 MB hukommelse

Efter nogle år med stor fokus på Apples stjernedesktop, blev der tonet lidt ned for de store armbevægelser i 2004. Steve Jobs var sygemeldt, da iMac G5 skulle præsenteres, og i stedet trådte marketingchef Phil Schiller til på Apple Expo i Paris.

Hvor de tidligere generationer af iMac havde handlet om opfinde den dybe tallerken helt forfra, var G5 en noget mere afdæmpet arvtager, med rene linier og simplicitet i højsædet. Minimalismen har været en hjørnesten i iMac-serien, men med G5 blev der for alvor skruet ned for overflødige elementer, og man fornemmer næsten at designets udvikling involverede brugen af en vindtunnel.

"I stedet for at kun skærmen flyder i luften, er det hele computeren der flyder i luften over dit skrivebord, på en aluminiumsfod. Det hele er samlet i verdens tyndeste desktopcomputer," sagde Phil Schiller under Apple Expo.

iPod'sk design

Tanken var at spille på de elementer, som havde gjort iPod til en monstersucces, og iMac skulle fungere som en slags supplement til iPod - og omvendt. G5 blev da også introduceret som værende "fra skaberne af iPod," med et kabinet i hårdfør hvid polycarbonat.

Man skal ikke lede længe for at finde beviser på relationen. Sammenlign en iMac G5 i profil, med en iPod i sin dock, i profil, og du vil tydeligt kunne se at de er i familie.

iMac G5 var Apples bud på den ultimative hjemmecomputer, som samlede familiens digitale behov et sted. "Digital Hub" hed konceptet, hvor softwarepakken iLife skulle klare alt fra digitalfotos (iPhoto) og musik (iTunes og GarageBand), til hjemmevideo (iDVD og iMovie) og senere personlige hjemmesider (iWeb).

iMac skulle være familiens mediecenter, og som modsvar til Microsofts Media Center, lancerede Apple i 2005 Front Row, som kunne styres via en simpel fjernbetjening, inspireret af iPod Shuffle.

Sammensmeltning af de medieprogrammerne gav brugerne kontrol over iMacs funktioner fra sofaen, og ved at hente erfaringer fra iPods menukoncept, sikrede Apple at kunderne øjeblikkeligt kunne navigere rundt i mediebiblioteket.

Generationsskifte

I 2006 lavede Apple et fundamentalt skift fra de traditionelle IBM PowerPC processorer, til Intels Core Duo, og iMac var den første model med denne nye teknologi. Udvendigt var designet det samme, men indvendigt var det en helt ny - og hurtigere - verden.

Gå tilbage til artiklen iMac fylder 10 år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere