Artikel top billede

Er du kommet tilbage fra ferien til en overfyldt indbakke, bør du give dig den nødvendige tid og måske overveje dine ambitioner for at undgå stress.

Sådan undgår du at drukne i mail-dyngerne

Mails, mails, mails. Sommerferien er slut og mailboksen skriger atter på opmærksomhed. Læs her, hvordan du tackler de mange mails uden at få stress.

"Tag den med ro."

Så enkelt lyder rådet fra stressekspert og tidligere it-chef hos Rigspolitiet, Bjarne Toftegård.

Han mener, at det er en fejl at tro, at man skal være helt oppe i opdrejninger allerede fra første arbejdsdag.

"Man skal tage det stille og roligt og afsætte tid til at komme langsomt i gang igen. Hvis man kommer igennem sine mails i løbet af den første uge, så er det fint," siger han.

Selv om det kan lyde af lang tid, mener Bjarne Toftegård, at mange medarbejdere har for høje forventninger til sig selv.

"Det er ikke altid virksomheden, der presser på. Det er ofte vores egne ambitioner om, at vi skal have ryddet op og være ajour," siger han.

Bjarne Toftegård giver her tre råd, der kan være med til at holde stressniveauet nede efter ferien:

1. Tag selv kontrollen

Indkommende e-mails kan være rigtig forstyrrende, når man sidder og laver noget andet. Derfor kan det være en god idé at slå den automatiske opdatering fra, hvis man ikke sidder i en decideret support-funktion. Så betyder det, at det er dig selv, der har kontrollen over mailen, og ikke mailen, der har kontrollen over dig.

2. Afstem forventninger

Det er vigtigt at lave en forventningsafstemning om, hvor ofte man kigger på nye mails. Mange steder er det faktisk rigeligt, hvis man gør det to gange om dagen.

3. Skim og organisér

Se på, hvad der er vigtigt. Det, der er mindre vigtigt, flytter man hurtigt over i en anden mappe, som hedder 'Senere', 'Ikke-vigtigt' eller lignende. Så kan man tage hul på dem, når man får luft.

Alt med måde

Selv om Bjarne Toftegård altså mener, at stress skal forebygges mest muligt, understreger han samtidig, at lidt stress fra tid til anden kan være udmærket.

"Stress ved spidsbelastning og projektafslutninger er helt normalt, og fred være med det. Det kan være med til at sætte lidt tryk på kedlerne. Med som udgangspunkt er det ikke omdrejningerne, der giver produktiviteten. Det er meget vigtigere at lave det rigtige," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere