Artikel top billede

Google's IP-adresser og logins til samtlige YouTube-brugere udleveres til mediekoncernen Viacom.

Google udleverer data om alle YouTube-brugere

Google afleverer login-navne og IP-adresser på samtlige af de mennesker, der har set en video på YouTube siden 2005.

Den amerikanske mediekoncern Viacom ville først have kildekoden til Googles søgemaskine som erstatning for alt det ophavsbeskyttede videomateriale, som millioner af brugere på det Google-ejede YouTube, benytter dagligt.

Nu får Viacom alle bruger-logins med tilhørende IP-adsresse i stedet for.

For samtlige af de videoer, der er blevet set på YouYube siden 2005, skal Google aflevere navn og nummer til Viacom, der der til gengæld lover at passe godt på de personfølsomme data.

Google’s enorme opsamling af data om selskabets brugere har længe bekymret alle, der tager beskyttelse af personfølsomme data alvorligt.

Ifølge New York Times oplyser Viacom og Google, at de håber at finde en måde at beskytte YouTube-brugernes anonymitet.

Begge virksomheder argumenterer for, at IP-adressen alene ikke kan fastslå en brugers identitet med sikkerhed.

I mange tilfælde hænger IP-adressen og individet imidlertid ganske godt sammen.

Enorme datamængder

Den datamængde, som Google skal aflevere til Viacom, kan ikke være på en enkelt cd-rom.

Brugerdata er samlet siden YouTube så dagens lys i 2005, og video-sitet har massive mængder af brugere over hele verden.

For eksempel så 82 millioner amerikanerne 4,1 milliarder videoklip alene i april måned i år. Det anslås, at stort set alle internetbrugere har været inde på YouTube.

Imod nettets natur

En amerikansk domstols beslutning om at overdrage brugerdata til Viacom, er den foreløbige kulmination på en sag, der begyndte sidste år, hvor medeikoncernen anlagde et erstatningskrav mod Google på seks milliarder kroner for den uberettede brug af ophavsbelagt filmmateriale på YouTube.

Viacom mente desuden, at Google til gengæld for det påståede misbrug, også skulle aflevere kildekoden til søgefunktionerne, der får Google og YouTube til at virke.

Google argumenterede imod, og mente, at kravet går stik imod selve internettets natur, og er indtil videre sluppet for at udlevere de hellige algoritmer.

Viacom står bag musikkanalen MTV og filmstudierne Paramount og DreamWorks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere