Beredskabsstyrelsen har i dag lanceret en fælles informations-hjemmeside til danskere, hvis landet kommer ud for krig, kriser eller katastrofer som fugleinfluenza-epidemi og terrorangreb.
Kravet fra Beredskabsstyrelsen til leverandøren Siemens er, at sitet skal kunne håndtere en halv million hits i timen, når krisen kradser.
På trods af at der på det seneste har været flere it-koks i Danmark anført af store spillere som IBM og CSC, er styrelsen fuld af fortrøstning for, at sitet ikke selv kommer ud for en krise, hvis det bliver overrendt.
"Vi har fået anbefalet en meget robust løsning, som man kan stole på i tilfælde af en national krise. Det er simpelthen nedskrevet i kravspecifikationen, at vi skal kunne håndtere 500.000 besøg i timen," forklarer projektleder Peter Tranum Hansen fra Beredskabsstyrelsen.
Nyheder hvert 15. minut
Sitet er hosted hos Siemens driftscenter, der kører med den amerikanske online-gigant Akamai som underleverandør.
Peter Tranum Hansen forklarer, at det danske krise-site derfor bliver cached på Akamais 27.000 servere, der er forbundet i et såkaldt server-netværk.
Cachen betyder, at der typisk ikke vil være spritnye oplysninger på sitet, men sitet bliver opdateret hvert kvarter hos Akamai.
"Der kommer jo ikke nyheder hvert andet minut. Derfor er opdateringen på maksimalt et kvarter rigeligt til vores behov," siger Peter Tranum Hansen til Computerworld.
Hvis katastrofen indtræffer
Beredskabsstyrelsen har inddraget det scenario, at Siemens driftscenter bliver ramt under et militært angreb eller en naturkatastrofe.
"Vi har net-storage hos Akamai, så vi altid har statiske filer liggende på serverne. Det betyder, at vi altid kan opdatere direkte på internettet via ftp," forklarer Peter Tranum Hansen.
Udover Beredskabsstyrelsens krise-hjemmeside kriseinfo.dk vil hver enkelte danske myndighed i form af styrelser og ministerier stadig informere om kriser og katastrofer på deres respektive hjemmesider.
Kriseinfo.dk er derfor endnu et lag i kriseinformationen, hvor borgerne kan få en koordineret information fra danske myndigheder vedrørende kriser i Danmark.