En af de kunder, som i aftes og nat blev ramt af brand-nedbruddet hos colocation- og hosting-selskabet Interxion var DK-Hostmaster, som forvalter det danske topdomæne .dk.
Branden betød, at en af DK Hostmasters navneservere, som benyttes til driften af alle hjemmesider med endelsen .dk, var nede i en periode.
Men alligevel fik nedbruddet ikke betydning for driften af den danske del af internettet.
Det fortæller Per Kølle, der er direktør hos DK Hostmaster.
"Vi har en navneserver stående derude. Men det er kun en ud af de 42, vi har rundt omkring i verden," siger Per Kølle, der er direktør hos DK-Hostmaster.
Derfor er opslagene efter danske internetsider blot blevet sendt videre til andre navneservere i den periode, hvor Ballerup-serveren var nede.
Domænekøb kan være afvist
Til gengæld blev selve administrationen hos firmaet ramt, fordi firmaet også har servere til hjemmeside og administration i datacenteret.
"Vores hjemmeside har været nede .Man har eksempelvis ikke kunnet gå ind og betale for sit domæne," siger Per Kølle.
Desuden forudser Per Kølle, at der kan være ansøgninger om nye domænenavne, som firmaet ikke har modtaget i perioden mellem torsdag klokken cirka 19.30 og fredag omkring klokken 03.30.
Derfor vil firmaet nu skrive til registratorerne om, at hvis de ikke har fået det såkaldte track-nummer retur, så er domænenavnet ikke anmeldt, fortæller direktøren.
"Så skal de sende ansøgningen igen, " siger Per Kølle.
Katastrofeplan sat i værk
Branden betød, at DK Hostmaster satte katastrofealarmen i gang torsdag omkring klokken 19.15.
Firmaet havde i løbet af kort tid to vagthavende teknikere på stedet, som var blevet advaret via sms-alarmering.
Selve den danske del af internet drives ifølge direktøren på i alt 42 forskellige servere fordelt over hele verden.
37 af disse kører et såkaldt anycast, og har det samme ip-nummer.
"Det er et virtuelt system, hvor der fysisk står 37 forskellige maskiner, men med samme IP-nummer på nettet," siger Per Kølle.
Derudover har firmet ifølge Per Kølle fem almindelige navneservere, hvoraf den ene er den ramte i datacenteret i Ballerup.
De andre er placeret på DIX'en (Danish Internet eXchangepoint,) i Århus, på en rodserver i Stockholm og en i Chicago, USA.