Artikel top billede

Her er Danmarks fem eksperter i åbne standarder

Efter langvarig debat har Folketinget udpeget de fem personer, der skal udgøre det ekspertpanel, som skal stå for at køre åbne standarder ind i Danmark. Se, hvem de fem er, her.

It-ordførerne på Christiansborg mødtes i går med videnskabsminister Helge Sander (V) for at drøfte konkrete navne på et uafhængige ekspertpanel, der skal sørge for en effektiv implementering af åbne standarder i Danmark.

Efter indledende hårknuder i navnelegen ved morgen-mødet nåede de it-politiske ordførere frem til enighed om i går eftermiddags.

Ordførerne har udpeget jura-professor med speciale i it Mads Bryde Andersen som formand for ekspert-udvalget samt professor Kim Viborg Andersen fra CBS' Center for anvendt it, formand for Foreningen af Kommunale it-chefer Jørgen Kristensen fra Egedal Kommune, professor Mogens Kühn Pedersen fra CBS' Institut for Informatik.

Derudover erfarer Computerworld, at tidligere EF-dommer Bo Vesterdorf er udpeget som udvalgsmedlem, men han har endnu ikke svaret bekræftende på IT- og Telestyrelsens forespørgsel.

Erhvervslivet eller det offentlige

Efter hvad Computerworld erfarer, opstod den indledende uenighed om udvalgsmedlemmerne, fordi regeringen stod stejlt på kandidater fra erhvervslivet og oppositionen inklusiv Dansk Folkeparti pegede på udvalgsmedlemmer fra kommunerne eller forskningsverdenen.

I det endelige udvalg er der ikke repræsentanter fra erhvervslivet, hvilket dog ikke generer regeringspartiet Venstre.

"Man kan naturligvis diskutere om erhvervslivet mangler, men det er nok det mest uafhængige panel, vi overhovedet kan stille med i Danmark. Vi er meget tilfredse, fordi vi er dækket godt med hensyn til juraen, konkurrencen og det praktiske arbejde ude i kommunerne," forklarer Venstres it-ordfører. Michael Aastrup Jensen. til Computerworld.

Det uafhængige ekspert-panel skal parallelt med Konkurrencestyrelsen undersøge de tekniske, juridiske og konkurrencemæssige aspekter konsekvenser med implementeringen af åbne standarder herunder ikke mindst valget mellem enten dokument-standarderne OOXML eller ODF – eller begge standarder.

De fem personer skal derfor undersøge, hvordan den halvt år gamle prøveperiode er forløbet samt evaluere resten af udviklingen frem mod prøveperiodens ophør 1. juli 2009.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere