Artikel top billede

(Foto: Arkivfoto)

Brand i serverrum giver Cybercity-kunder problemer

Røg og ild fra en printplade i et nødstrømsanlæg i søndags giver stadig Cybercity-kunder problemer med deres hjemmesider.

En brand i et serverrum på Amager giver på fjerde døgn omkring 100 hosting-kunder hos Cybercity problemer.

Det fortæller pressechef Peter Glüsing.

Ifølge pressechefen var der tale om en meget lille brand, som opstod hos en underleverandør i et rum i en serverinstallation på Amager ved København.

Branden skyldes ifølge pressechefen nogle gnister på en printplade i en såkaldt UPS (Uninterruptible Power Supply), som var placeret i rummet.

"Det afstedkom noget røg og bevirkede en strøm-afbrydelse," siger Peter Glüsing.

Strømafbrydelsen blev skyld i en række driftsforstyrrelser for Cybercitys webmail-kunder i et nogle par timer søndag aften. Disse problemer var ifølge Peter Glüsing løst mandag morgen.

"For den store del af kundegrupperne var det ret let at løse. Men vi har faktisk stadig nogle udfordringer på vores hosting-del," siger Peter Glüsing.

Stadig problemer

Omkring 100 hostingkunder oplever nemlig ifølge pressechefen på fjerde dag stadig driftsforstyrrelser på grund af søndagens brand.

De berørte kunder er både mindre erhvervsvirksomheder og private personer, som har hjemmesider kørende hos Cybercity.

Pressechefen fortæller, at det endnu er ukendt, hvad der bevirker problemerne, men at firmaet arbejder intensivt på at udbedre skaden.

"Vi kan ikke rigtig komme med en teknisk forklaring på det på nuværende tidspunkt," siger Peter Glüsing.

Overvejer at flytte udstyr

Pressechefen kan ikke komme ind på, hvordan eller hvorfor gnisterne opstod, fordi det foregik hos en underleverandør, som firmaet ikke ønsker at offentliggøre navnet på.

Men hændelsen får nu Cybercity til, 'ret kraftigt', at overveje at flytte firmaets serverne til et helt andet sted.

"Det er simpelthen ikke optimalt for os at være i en bygning, hvor eksempelvis en mindre brand i en printplade kan afstedkomme, at vi får så store udfordringer med vores systemer," siger Peter Glüsing.

Ifølge pressechefen oplyste firmaet kunderne om de større driftsproblemer på virksomhedens hjemmeside. Firmaet har valgt at kommunikere direkte med de omkring 100 hostingkunder, som stadig er ramt af dønningerne efter søndagens uheld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere