Dansk Standard vil på vegne af Danmark stemme ja til at gøre dokumentformatet OOXML til en ISO-standard, oplyser organisationen i en pressemeddelelse.
Hvorvidt OOXML bliver en ISO-standard afgøres i de internationale standardiserings-organisationer ISO i løbet af kort tid.
Dansk Standard indstilling til det oprindelse forslag blev i første omgang et ”Nej med kommentarer”, hvor Dansk Standard på vegne af Danmark tilkendegav at ville arbejde for at få OOXML godkendt som en ISO-standard under forudsætning af 168 kommentarer blev taget med i det videre arbejde.
Dansk Standard konstaterer fredag i en pressemeddelelse, at de danske kommentarer til det oprindelige forslag er imødekommet, og at man på den baggrund har valgt at ændre Danmarks stemme til den internationale ISO-organisation til et ’Ja’.
Ifølge Dansk Standard har den danske strategi under hele processen været at arbejde for at øge OOXML’s åbenhed og interoperabilitet som forudsætning for stemme for at gøre dokumentformatet fra Microsoft til en ISO -standard.
Hos Microsoft Danmark hilser administrerende direktør Jørgen Bardenfleth med tilfredshed, at den danske stemme er ændret fra et ’Nej med kommentarer ’til et ’Ja’.
Han håber, at det også bliver et til et samlet ja til OOXML som en ISO-standard, når de enkelte landes tilkendegivelser til den internationale standardiseringsorganisation bliver gjort op.
”Vi tror, at det bliver til glæde for både vores kunder for andres kunder,” siger Jørgen Bardenfleth, der mener, at ISO vil kunne bidrage positivt til den videre udvikling af OOXML.
De nationale standardiseringsorganisationer skal senest den 29. marts have afgivet deres stemme til ISO-organisationen. Herefter vil ISO komme med en endelig udmelding om, hvorvidt OOXML bliver en ISO-standard.