Artikel top billede

It-distributør går i betalingsstandsning

It-distributøren SMG og selskabets ejer, holdingselskabet Nordic Supply Holding, søger ly for kreditorerne i en betalingsstandsning.

It-distributøren SMG's web-butik er midlertidigt lukket, og administrerende direktør Ole Mortensen oplyser, at selskabet har søgt om betalingsstandsning.

"Vi har indgivet en konkursbegæring, så vi er ikke officielt konkurs endnu, men web-butikken er lukket," siger Ole Mortensen.

Der har været ført forhandlinger mellem SMG og selskabets kreditorer, men forhandlingerne har ikke ført til et tilfredsstillende resultat, og derfor tager SMG nu det sidste skridt med en konkursbegæring.

Flere omstruktureringer

Gennem de sidste to år er SMG Denmark blevet omstruktureret flere gange og har været i dialog med forskellige mulige investorer.

Nu har bestyrelsen imidlertid vurderet, at "det vil være bedst for kreditorer, ansatte og kunder at indgive en konkursbegæring."

"Vi erkender, at processen med en konkurs på kort sigt vil være til ulejlighed for nogen, men ultimativt vil en konkurs resultere i en sundere situation for alle involverede," lyder det i en pressemeddelelse fra SMG.

Mulig relancering

Selskabet forventer, at konkursen vil lokke nye investorer til, og at det kan betyde en relancering af virksomheden "i løbet af kort tid".

Ifølge Ole Mortensen kan det tænkes, at "der er nogle, som kan være interesseret i at købe forretningen."

Selv har han tænkt sig at holde fast, så "længe jeg får lov at være i butikken."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere