Efter et møde i Telekommunikations-industrien i mandags ønskede Tele2 ikke umiddelbart at udtale sig om, hvorvidt selskabet havde besluttet sig for at gå videre med sagen om fogedrettens kendelse vedrørende spærring af The Pirate Bay.
Men efter at have hørt fra de enkelte selskaber, er holdningen klar.
"Vi har fuld opbakning blandt alle selskaber til at køre sagen. Det er således en samlet branche, der støtter Tele2," siger regulatorisk chef i Tele2, Nicholai Pfeiffer.
Processen sat i gang
Og IFPI har da også allerede taget næste skridt i sagen.
Musikselskabernes organisation har nemlig sendt justifikationssagen, hvor det juridiske grundlag for fogedrettens kendelse efterprøves, til tele2.
"Vi har modtaget justifikationssagen fra IFPI, og så går der et større apparat i gang, hvor der skal udarbejdes lidt mere omfattende processkrifter i sagen," siger Nicholai Pfeiffer.
Om selve skrivelsen fra IFPI siger han.
"Justifikationssagen ligner utroligt meget den stævning, vi fik i selve fogedsagen. IFPI anvender, som jeg har forstået, de samme argumenter, som man har gjort indtil nu."
Retsprocessen
Med modtagelsen af justifikationssagen går en større proces dermed i gang.
Næste skridt er, at Tele2 skal udarbejde et svarskrift, som IFPI så igen får mulighed for at kommentere på.
Sådan kører det frem og tilbage til sagen er tilstrækkeligt skriftligt belyst.
Når denne del er overstået kommer den formelle retssagsbehandling, hvor parterne har mulighed for at indkalde vidner.
Nicholai Pfeiffer tør ikke spå om, hvor længe processen vil tage, "men det vil nok ikke være afklaret inden for de næste par måneder."
Tele2 går samtidig efter at køre sagen i Landsretten.
Når selskabet går direkte efter at få sagen efterprøvet netop der er det, fordi det mener, at sagen er principiel.
"Vi synes ikke, at der på nuværende tidspunkt er en indiskutabel klarhed omkring, hvorvidt internetudbydere er forpligtet på europæisk plan. Vi må konstatere, at der synes at være en anden opfattelse i Danmark end for eksempel vores naboland Sverige," siger Nicholai Pfeiffer.
Støtte fra branchen
Nicholai Pfeiffer fortæller videre, at branchen vil bakke Tele2 op både økonomisk og ved at sparre med selskabet i de juridiske og tekniske spørgsmål.
"Der bliver udfordringer med at få redegjort for, hvorfor denne form for fremgangsmåde (at udbyderne skal blokere hjemmesider, red.) er uhensigtsmæssig. Der vil også være en del tekniske elementer, der vil være behov for at kunne sparre om på tværs af selskaberne," siger han.
Den økonomiske støtte går blandt andet til at føre sagen, hvilket ifølge Nicholai Pfeiffer vil koste mellem 200.000 og 600.000 kroner. Et beløb, der vil stige yderligere, hvis sagen ender med at gå videre til Højesteret.