Artikel top billede

Sønderlemmende kritik af fratrådt Danware-direktør

Danwares direktør skulle have været fyret for længe siden, skriver AktieUgebrevet, der vurderer, at selskabets bestyrelsesformand Ib Kunøe har holdt hånden over direktøren, fordi de to er venner.

"Den mest positive nyhed for Danwares aktionærer i flere år."

Sådan beskriver AktieUgebrevet, at Danwares administrerende direktør, Peter Grøndahl, fratrådte sin stilling tirsdag i sidste uge efter et katastrofalt dårligt kvartalsregnskab.

AktieUgebrevet har adskillige gange kritiseret ledelsesstrukturen i Danware, og især den administrerende direktørs "rolle og manglende evner til at gøre forretningen mere lønsom."

Fyringen af den administrerende direktør, hvilket ugebrevet mener, burde være sket for lang tid siden – åbner for et "helt nødvendigt salg af selskabet til en større aktør, som har distributionskraft til at få selskabets produkter ud over rampen."

Gode produkter – dårlig markedsføring

Danware, der blev stiftet tilbage i 1981, har i længere tid stået med et klassisk problem.

Selskabet har gode produkter på et højt teknologisk niveau, men har samtidig ikke evnet at få salg og markedsføring til at fungere.

Virksomheden har de sidste par år brugt mange ressourcer på at etablere egne datterselskaber i USA, England og Tyskland og har samtidig udvidet de eksisterende partnerkanaler.

"Det har åbenbart taget for lang tid at få overbevist partnerne i de forskellige lande om, at de skal satse på de her ting – eller også er det de forkerte partnere, der er sat på opgaven," konstaterer Ib Kunøe, der ejer 25 procent af Danware og sidder på posten som bestyrelsesformand.

Aktie til de risikovillige

AktieUgebrevet mener ligefrem, at Kunøe længe har "holdt hånden over den administrerende direktør," og at det kan hænge sammen med, at "de to er nære personlige venner."

Endelig mener ugebrevet, at selskabets overlevelse afhænger af et hurtigt frasalg til en stærk distributionspartner, og at Danware er en interessant investering for den "meget risikovillige investor."




IT-JOB

Saab Danmark A/S

Test Manager

Dynamicweb Software A/S

Partner Solution Architect

Netcompany A/S

IT Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfarne udviklere til agilt udviklingsteam
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere