Tilbage til artiklen om overgangsaftalen.
Kommunedata blev skabt i 1972 ved at lægge en række kommunale edb-centraler sammen. Navnet er siden skiftet til KMD, og Kommunernes Landsforening (KL) er blevet eneejer, efter at Amtsrådsforeningen trådte ud i år 2000.
August 2003
KL beslutter at lægge KMD over i et holdingselskab. Det gør det juridisk muligt at sælge selskabet.
Juni 2005
Randers Byråd med borgmester Michael Aastrup Jensen i spidsen fremlægger forslag om at sælge KMD.
Marts 2006
Salget af KMD nedstemmes på årets delegeretmøde hos KL.
Juni 2006
En ny lov forbyder kommunalt ejede selskaber at få mere end 25 procent af deres omsætning fra det private marked. Det tvinger KL til med tiden at sælge KMD, men selskabet har en dispensation fra loven, der gælder til 2012.
Juni 2007
Administrerende direktør i KMD, Lars Monrad-Gylling, melder, at firmaet er ved at nå de 25 procent omsætning fra private kunder.
Oktober 2007
Storinvestoren Ib Kunøe melder sin interesse i at købe KMD og fusionere selskabet med NNIT. KL's formand Erik Fabrin (V) afviser blankt tilnærmelserne.
Januar 2008
Medarbejderrepræsentanter fra KMD opfordrer i et brev til alle folketingsmedlemmer til, at loven ændres.
Maj 2008
KMDs administrerende direktør Lars Monrad-Gylling bekræfter, at KMD nu henter mere end 25 procent af omsætningen udenfor det kommunale marked. Det giver tre år til et salg af KMD, med mindre virksomheden får dispensation fra lovgivningen.
August 2008
It-investor Asger Jensby lufter nu sin interesse for et af KMD.
September 2008
KMD og KL offentliggør at der er lavet en overgangsaftale en eventuel køber af KMD skal underskrive. Aftalen sikrer kommunerne leveringssikkerhed. KMDs bestyrelse har salget på dagsordenen.
2012
KMD skal sælges i henhold til lovgivningen.
Tilbage til artiklen om overgangsaftalen.