ComputerViews: Aktiefolket på Wall Street nåede knapt at få drukket morgenkaffen færdig onsdag, før en ny storkøber meldte sig i den globale konsolidering af it-branchen.
Sun Microsystems køber for en milliard dollar MySQL, der udvikler open source databasen af samme navn.
Dermed har Sun anskaffet sig et stærkt våben i softwaresektorens kamp om at blive virksomhedernes foretrukne og helst eneste leverandør af hele softwarepaletten fra styresystem og managementværktøj over database samt middleware til forretningsapplikationer.
MySQL bliver allerede anvendt i en lang række internetvirksomheders infrastruktur.
Afgørende support-struktur
Blandt brugerne findes Google, Facebook og Baidu.
Med Sun får MySQL den supportstruktur, som ventes at være afgørende for, at endnu flere traditionelle virksomheder vil anvende open source-databasen og dermed åbne døre for både software og hardware fra Sun.
Men samtidig ikke langt derfra i Silicon Valley måtte cheferne hos Oracle skrive en check på 8,5 milliarder dollar for endelig at få fingrene i BEA Systems, som softwarekoncernen bød på allerede i oktober.
Dengang sagde BEAs bestyrelse og aktionærer nej tak til 17 dollar per BEA-aktie og ville kun sælge til 21 dollar per aktie. Onsdag blev kompromisset 19,375 dollar per BEA-aktie.
Købet markerer endnu en top i Oracles langvarige opkøbsbølge, der har rundet de 35 selskaber.
Med BEA Systems middlewareprodukter giver Oracle sin egen udvikling af Fusion Middleware en saltvandsindsprøjtning, der kan sætte yderligere fart på integrationen af de mange opkøb i det fremtidige Oracle univers af Fusion-applikationer.
Håndtering af kompleksitet
Med stadig mere komplekse løsninger er de verdensomspændende it-koncerner som Oracle og Sun Microsystems nødt til at arbejde sammen med konkurrenter som blandt andet IBM og Microsoft for at få kundernes it-løsninger til fungere.
Men mange kunder ønsker at blandt andet at håndtere kompleksiteten ved at have så få leverandører som muligt.
Derfor konsoliderer it-branchen til, hvad der tyder på at blive ganske få softwareleverandører med hele softwarepalletten.
Begge onsdagens opkøb er med til at trække fronterne op mellem verdens førende leverandører af software.
Det er alle mod alle i en benhård konkurrence, der samtidig skærpes af en generel afmatning i den økonomiske vækst globalt og en sandsynlig recession i verdens rige lande.
Mandag var der dog en anelse optimisme at spore i it-branchen, da IBM præsenterede et kvartalsresultat, hvor både indtjening og omsætning oversteg markedets forventninger.
Men tirsdag gik tendensen igen den modsatte vej, da Intel præsenterede tal som skuffede markedets forventning.