Mens TDC's kæmpeordre på to milliarder kroner i går gav god grund til begejstring hos IBM, var det samtidig en større streg i regningen for hårdtprøvede Accenture.
Ifølge Børsens oplysninger var det nemlig den danske afdeling af Accenture, der sammen med IBM i løbet af det seneste halve år har forsøgt at gøre hoserne grønne over for TDC i forsøget på at nuppe ordren.
IDC: Ikke en trussel
for vækststrategi
Her ventede nemlig en af de mest lukrative aftaler i nyere tid: Muligheden for at renovere TDC's forældede systemstruktur, som ifølge koncernchef Jens Alder er en 'klods om benet' på koncernen.
Selv om der ifølge Børsens oplysninger er blevet hængt noget med mulen på Accentures gange, så vurderer analysedirektør hos IDC, Karsten Fogh Ho-Lanng ikke, at det kommer til at true Accentures vækstplan.
"Selv om to milliarder kroner er mange penge, så tvivler jeg på, at det for alvor kommer til at rokke ved Accentures vækststrategi, for telesektoren er ikke nødvendigvis en af Accentures nordiske fokusområder," siger han til Børsen.
Knækket fjer i hatten
Selv om nyheden ikke nødvendigvis får Accentures strategier af pinden, ville ordren alligevel kunne have været en fjer i hatten for den nye administrerende direktør Philip Wiig, der overtog chefstolen 1. september, og som senest meldte ud, at han har lagt de dårlige tider bag sig.
Forude ligger et af Danmarks-historiens største it-projekter, der i grove træk går ud på at modernisere it-strukturen i den over 100 år gamle telekoncern, som i dag på den forretningsmæssige front er alvorligt hæmmet af mange egenudviklede og forældede it-systemer.
Koncernchef Jens Alder har tidligere i ikke særligt flatterende vendinger betegnet koncernens it-infrastruktur som en 'en klods om benet'.
Nødvendigt for TDC's fremtid
It-direktør Jørgen Jakobsen kalder projektet en nødvendig fremtidssikring:
"Det skal gøre i stand til bedre at få sammensat de rigtige produkter og gøre leverancetiden betydeligt hurtigere end i dag," fortæller it-direktøren.
Han forventer også en årlig besparelse på 20-30 procent af det årlige it-budget.
"Vi er nødt til at erstatte de eksisterende egenudviklede systemer og processer med standardiserede systemer og processer, hvis TDC fortsat skal være rygraden i den danske tele-infrastruktur," siger Jørgen Jakobsen.
Forhåndsaftale bliver til kontrakt
Kontrakten mellem IBM og TDC er endnu ikke endeligt underskrevet, men parterne har sat signaturerne på en forhåndsaftale, som - hvis alt går efter planen - til april bliver omsat til en kontrakt i størrelsesordenen to milliarder kroner over de næste fire år.
Ifølge Jørgen Jakobsen, it-direktør hos TDC, blev IBM valgt på grund af koncernens telecom-erfaring og adgangen til koncernens udviklingscenter i Indien.