Artikel top billede

It-direktør i åben fejde med dansk rigmand

It-direktør Finn Damgaard, der er sagsøgt for 3,5 millioner kroner for brud på en konkurrenceklausul, tager kampen op med rigmanden Mogens De Linde i en speget sag, der kan få konsekvenser.

Han har intet at komme efter.

Sådan lyder reaktionen fra den tidligere salgsdirektør i Caslon IT, Finn Damgaard, efter den århusianske byggematador Mogens de Linde fredag truede ham med retssag og bod på 3,5 millioner kroner, fordi han angiveligt skulle have brudt en konkurrenceklausul ved at ansætte syv medarbejdere i it-selskabet Dynacom.

Finn Damgaard var tidligere direktør i firmaet Ecommit, der blev solgt til Mogens de Lindes Caslon IT i 2004.

Finn Damgaard blev fyret af Mogens de Linde og stoppede i 2005.

Afviser blankt

Men Finn Damgaard afviser blankt beskyldningerne om at han via det relativt nyoprettede selskab Dynacom i Skanderborg skulle have forbrudt sig mod konkurrenceklausulen, der blev formuleret i forbindelse med salget af Ecommit.

"For det første er alle medarbejdere ansat efter konkurrenceklausulens udløb. Desuden står der i klausulen, at den gælder de ansatte i Ecommit i maj måned 2004, men i maj 2004 var der ingen ansatte i Ecommit, da de syv personer var ansat i Caslon IT," siger Finn Damgaard til Computerworld.

Ud af de syv personer, som Finn Damgaard uretmæssigt skulle have talt med inden klausulens udløb, er hans sambo Rikke - samt Finn Damgaard selv.

Af klageskriftet fra voldgiftssagen mod Finn Damgaard som blev afvist, fremgår det, at Mogens de Linde forlanger 500.000 kroner per medarbejder, som han mener, Finn Damgaard har taget med over i Dynacom.

Personlig konkurs

Finn Damgaard er totalt uforstående over for at en mand, der ifølge ham er god for milliarder af kroner på ejendomshandel, går så målrettet efter at ruinere en tidligere salgsdirektør, som han har fyret.

"Han er kun ude på at køre mig personligt konkurs," siger Finn Damgaard.

Forkøbsret på en krone

Sagen mellem Finn Damgaard og Mogens de Linde bliver ikke mindre kompliceret af en forkøbsret i Finn Damgaards kontrakt.

Forkøbsretten betyder, at Finn Damgaard kan købe Caslon IT til samme pris, som der er blevet budt for firmaet.

Og Finn Damgaard mener, at Caslon IT ved årsskiftet 2006 blev solgt for en krone.

Ved årsskiftet stiftede personerne bag Caslon IT nemlig nyt selskab, "CASLON af 22. DECEMBER 2006 A/S".

Computerworld er kommet i besiddelse af dokumenter, der indikerer, at dele af Caslon ITs aktiviteter er overført
til det nye selskab.

Lønsedler fra tre medarbejdere hos Caslon IT viser, at SE-nummeret fra januar 2007 er blevet ændret til det nye selskab.

Samtidig viser en mail fra Caslon ITs advokat, at "Selvom Computer House APS (red. Finn Damgaard) måtte ønske at udnytte en eventuel forkøbsret gør jeg opmærksom på, at det ikke er alle aktiver/passiver der overdrages".

Endelig viser et dokument fra november 2006, at revisionsfirmaet KPMG vurderede værdien af Caslon IT til 1
krone.

Caslon IT har kørt med et underskud i millionklassen de sidste år. Alene i 2006 lød underskuddet på 12,8 millioner kroner.

Tidligere har Mogens de Linde og Bo Sejer Frandsen, der sidder i bestyrelsen for Caslon IT og i det nystiftede selskab af 22.december 2006 afvist, at fortælle Computerworld, hvad det nye selskab skal
bruges til.

Overvejer mod-sagsanlæg

Finn Damgaard overvejer nu at anlægge sag mod Mogens de Linde, da han mener, at Ecommit-folkene blev ført bag lyset, da Caslon IT præsenterede økonomi og betingelserne ved købet.

Blandt andet skulle Caslon IT ved Mogens de Linde, ifølge Finn Damgaard, havde undladt at fortælle om de reele forhold omkring Caslon IT.

"Jeg overvejer derfor i øjeblikket, om vi skal lægge sag an i forhold til både forkøbsretten på en krone, samt en overskudsdeling i købsaftalen på op imod 10 millioner kroner," siger Finn Damgaard.

Afvist i første omgang

Sagen om konkurrenceklausulen er i første omgang blevet kørt som voldgiftssag.

Og her vandt Finn Damgaard en sejr og Mogens de Linde blev dømt til at betale sagens omkostninger og 25.000 kroner til Finn Damgaard, da sagen blev afvist.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Mogens de Linde eller Bo Sejer Frandsen.

Ud over den kendte byggematador Mogens de Linde er Bo Sejer Frandsen kendt i it-kredse som medlem af IT-Branchens bestyrelse og som medlem af videnskabsminister Helge Sanders IKT-råd.

Til gengæld har Computerworld modtaget en mail fra bestyrelsesformand Ole Carlson.

Han skriver, at Mogens de Linde ikke har har truet Finn Damgaard med en retssag, men at Caslon IT A/S har anlagt en sag, der kører.

Desuden skriver han, at Finn Damgaard er ikke fyret af Mogens de Linde, men af Caslon IT A/S.

Han understreger desuden, at Caslon IT A/S har anlagt en voldgiftssag, men da parterne ikke var enige om voldgift eller retssag bad man voldgiftsretten tage stilling til dette og udfaldet blev, at sagen henvises til retslig afgørelse.

Sagen er, at der er handlet en virksomhed (red. Ecommit) mellem to professionelle parter, hvor der er en række betingelser, der skal overholdes og det er efter Caslon IT’s formening ikke sket, skriver bestyrelsesformanden.

I forhold til forkøbsret, er der ikke overført aktiviter til det nydannede selskab, forklarer formanden.

Endelig gentager han, at han ikke mener, at sagen er afvist, men har haft det forløb, han forklarer med voldgiften.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere