Artikel top billede

Mogens De Linde tager nederlaget ved voldgiften med oprejst pande. "Sagen kører videre i det almindelige retssystem," siger han. Foto: Scanpix/Henning Bagger

Byggematador trækker it-direktør i retten

Byggematador Mogens de Linde sagsøger tidligere salgsdirektør i sit it-selskab CASLON IT for 3,5 millioner kroner, men taber i første omgang ved voldgiften og må betale 25.000 i sagsomkostninger.

Den århusianske byggematador Mogens De Linde kræver 3,5 millioner kroner af sin tidligere salgsdirektør Finn Damgaard i it-selskabet CASLON IT.

Finn Damgaard skulle angiveligt have brudt en konkurrenceklausul, som forhindrede ham i at ansætte medarbejdere fra firmaet Ecommit, hvor han tidligere var direktør, og som blev solgt til CASLON IT, der ejes af Mogens De Linde.

Finn Damgaard afviste blankt beskyldningerne om, at han via det nye selskab Dynacom i Skanderborg skulle have forbrudt sig mod konkurrenceklausulen.

Og det var flertallet af dommerne i voldgiftsagen enige i.

Tabte sag

Byggematadoren måtte således se sig slået. I stedet for at inkassere en millionerstatning skulle han betale 25.000 kroner i sagsomkostninger til Finn Damgaard, erfarer Computerworld.

Finn Damgaard bekræfter over for Computerworld, at voldgiften har afvist sagen, men ønsker ikke at kommentere det yderligere.

Blot oplyser han, at han fra 1. januar er tilknyttet et ejendomsselskab og ikke vil skulle bruge sin tid i it-selskabet, Dynacom.

Ikke slut

Mogens De Linde afviser over for Computerworld at sagen slutten med afgørelsen fra voldgiften.

"Den er bestemt ikke blevet afvist. Den er blevet afvist på den led, at man har fundet ud af, hvordan den skal køre. Og den skal køre via en almindelig domstol. Men den er bestemt ikke afvist," siger han til Computerworld.

Så I overvejer at køre den videre i det almindelige retssystem?

"Nej, det overvejer vi ikke. Det bliver den," siger Mogens de Linde.

Op til jul måtte byggematadoren fyre op mod hver femte medarbejder i CASLON IT.

Den administrerende direktør Peder Falck forlod desuden selskabet ved årsskiftet.

I bestyrelsen for CASLON IT sidder også Bo Sejer Frandsen, som også er tilknyttet e-læringsfirmaet Key2Know.

Bo Sejer Frandsen sidder desuden i videnskabsminister Helge Sanders IKT-råd og i hovedbestyrelsen for IT-Branchen.

Stille liv i it-branchen

På trods af de kendte ansigter i bestyrelsen har Mogens de Linde hidtil ikke gjort meget opmærksom på sig selv i it-branchen, hvor han har levet et stille liv.

Selv efter den voldsomme fyringsrunde lader han bestemt ikke til at være på vej ud af branchen, tværtimod stiftede han for nylig et nyt it-selskab i al stilhed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere