Den økonomiske samarbejdsorganisation OECD fastslår i en ny rapport, at Danmark halter voldsomt bagefter, når det handler om billigt og hurtigt bredbånd.
TDC sidder på den altovervejende del af markedet for bredbåndsforbindelser herhjemme, og det er ifølge konkurrenterne en væsentlig del af årsagen til, at Danmark er placeret så dårligt i OECD-rapporten, som omtales i artiklen Danskerne betaler dyrt for sløvt snegle-bredbånd.
"Hvis du sammenligner vores tilbud med TDC's 160 Kbit-produkt, så får du 15 gange mere for pengene og en telefonforbindelse oven i," siger Stig Myken, administrerende direktør, Fullrate.
Galt med definitionen
Stig Myken mener i øvrigt, at der er noget galt med definitionen på bredbånd, når TDC markedsfører 160 Kbit/s og Telenor markedsfører 256 Kbit/s-produkter.
"Hvis du tog udgangspunkt i vores priser og produkter, så er jeg ikke i tvivl om, at Danmark ville stå sig ret godt i forhold til det euroæiske gennemsnit," siger Stig Myken, der vurderer, at Fullrates kunder har bredbåndsforbindelser på 10-12 Mbit/s i gennemsnit.
ComX's administrerende direktør, Finn Helmer, går endnu videre. Han mener, at bredbånd skal defineres som en forbindelse på mere end 10 Mbit/s.
"Du skal holde op med at kalde 160 Kbit/s for bredbånd. Det forvirrer markedet og er en antikveret hastighed, der ikke har noget med bredbånd at gøre," siger Finn Helmer.
Han tilføjer, at ComX senere i denne måned lancerer 40 Mbit/s-forbindelser til 599 kroner om måneden.
Prismæssigt reguleret
Carsten Dilling, der direktør for TDC Fastnet, har ikke læst hverken OECD-rapport eller Computerworlds artikel, men siger, at Danmark i langt højere grad end mange andre lande er prismæssigt reguleret.
Og så tilføjer Dilling, at TDC er lige trapperne med et 50 Mbit/s-produkt, så tilsyneladende er der masser af højhastigheds bredbåndsprodukter på hylderne.
De afspejler sig ifølge OECDs rapport bare tilsyneladende ikke i markedet.
Teleanalytiker John Strand mener, at OECD har udarbejdet rapporten på "en fuldstændig sindssyg måde," og at den ikke er det papir værd, den er skrevet på.
Ifølge Strand tager rapporten udgangspunkt i, hvad der findes af bredbåndsprodukter snarere, end hvad danskerne bruger af disse produkter.
OECD overvåger bredbåndsudviklingen i de 30 medlemslande, og i går indviede organisationen en helt ny bredbåndsportal på nettet, hvor der er input om priser, hastigheder med mere fra hele 552 udbydere af bredbånd i OECD-området.