Den svenske fildelingstjeneste PirateBay har fredag anmeldt en lang række film- og pladeselskaber til det svenske politi efter, at en mailkorrespondance fra antipirat-selskabet MediaDefender er blevet opsnappet og siden lækket af en gruppe, der kalder sig MediaDefender-Defenders.
Det står i et blogindlæg på PirateBays hjemmeside.
Mailkorrespondancen fra MediaDefenders indeholder konkrete metoder til, hvordan MediaDefender kan opspore og forpurre fildeling på tjenester såsom Kazaa, eDonkey og Gnutella og altså også Piratebays torrent-netværk.
Det har fået de svenske pirater til at fare i flint og anmelde de ikke mindre 10 selskaber til politiet for sabotage på infrastruktur, hacking og spamming samt DDOS-angreb.
De anmeldte selskaber, der alle er kunder hos MediaDefender, tæller store mediegiganter som Twentieth Century Fox, Universal Music Group og Sony BMG Music Entertainment, Emi Music Sweden, Universal Pictures Nordic, Paramount Home Entertainment, Atari Nordic, Activision Nordic Filial Till Activision, Ubisoft Sweden og Sony Pictures Home Entertainment Nordic.
Gammel mistanke om digitalt tæskehold
PirateBay har længe haft mistanke om, at film- og pladeselskaberne er gået fra trusler og sagsanlæg til at tage affæren i egen hånd.
"Takket være email-lækagen fra MediaDefenders-Defenders har vi nu beviser for ting, som vi har haft mistanke om længe: de store plade- og filmselskaber betaler professionelle hackers, sabotører og folk med DDOS-systemer til at ødelægge vores trackere," står der i blogindlægget fra "bkp" på PirateBays hjemmeside.
Aktiv på flere tjenester
Det er dog ikke kun Piratebay, der har været under angreb.
Andre fildelingstjenester har tilsyneladende også haft besøg af MediaDefenders, som har ønsket at minimere delingen af kopierede filer.
En af de metoder, som MediaDefenders har benyttet sig af på torrent-siderne, er at identificere, hvilke filer, som er mest eftersøgte på et givent torrent-site. Når de kan forudsige topresultaterne har de så selv udformet tomme filer og lagt dem til download, hvilket har resulteret i, at brugerne har hentet ubrugelige filer.