Syv år efter Napster var på alles læber som verdens første rigtigt store musikdelings-tjeneste kan selskabet for første gang lægge fortidens synder bag sig.
Det tyske musikselskab Bertelsmann, der i dag ejer Napster, har nemlig indgået forlig med de amerikanske musik-udgivere og indvilget i at betale 730 millioner kroner.
Beløbet lukker endegyldigt den ophavsret-disput, som har verseret i syv år, siden musikselskaberne for i flint over Napster, der i en periode blev brugt til at kopiere flere hundrede millioner musik-numre over nettet.
"Bertelsmann er meget tilfreds med at lægge den sidste rest af sagen bag sig," lyder det fra Bruce Rich, der repræsenterer Bertelsmann.
Begyndte i 2000
Retssagen begyndte oprindeligt i 2000, da musikindustrien sagsøgte den første version af p2p-selskabet Napster, hvor musikkopieringen mellem de mange brugere dengang for alvor var ved at komme op i omdrejninger.
Det voldsomme juridiske pres fra de store musikselskaber pressede til sidste Napster i knæ, og selskabet har siden hen gennemgået en række reinkarnationer og konkurser og er i dag et rendyrket professionelt musikselskab, der sælger musik via nettet.
Sagen med de amerikanske musik-udgiver er den sidste knast af en række, som Bertelsmann løbende har fået lukket.
Da Bertelsmann overtog Napster efter en konkurs, vendte musikbranchen sig nemlig mod det tyske selskab med beskyldninger om, at Bertelsmann var ude efter Napsters meget omfattende bruger-database.
Bertelsmann har tidligere betalt 400 millioner kroner i erstatning til Universal, ligesom EMI og Warner Music har modtaget meget store beløb som erstatning for den omfattende musikdeling på Napster.