Kort levetid for pc-batterier kan snart være et forhistorisk levn, som fremtidens generationer af bedsteforældre kan score nogle billige historie-points på.
I hvert fald, hvis det står til en gruppe forskere fra Fraunhofer Instituttet i Tyskland, hvor de arbejder med at udnytte denne menneskelige kropsvarme som energikilde til elektronisk udstyr - herunder computere.
Det skriver Computerworlds norske søsterblad idg.no.
Metoden er opfundet
Faktisk har de tyske forskere allerede fundet ud af, hvordan de kan generere elektricitet fra kropsvarmen ved at benytte termoelektriske generatorer konstrueret af halvledere.
Metoden går ud på at udvinde elektricitet fra temperaturforskellene mellem de varme og kolde miljøer, ligesom det kendes fra en varmepumpe.
For at metoden kommer til sin ret, kræves det dog, at der er store tocifrede temperaturforskelle mellem menneskekroppen og det omgivende miljø - og det er langt fra tilfældet i normale kontormiljøer og private hjem, hvor computere og andet elektronisk udstyr jo oftest anvendes.
Udvikler nye kredsløb
Som oftest ligger temperatur-forskellen mellem menneskekroppen og de omgivende apparater kun på omkring 15 grader indendørs, hvilket langtfra er optimalt til at benytte menneskekroppen som energikilde.
Denne forskel giver nemlig kun omkring 200 milivolt, hvilket ikke er nok til at drive nutidens elektronik, hvor minimumsgrænsen tit ligger på ét volt.
Men den opdagelse kan drive udviklingen i strømforskningen i en helt anden retning.
"Ni arbejder vi på at udvikle kredsløb, der kan virke med en spænding på 200 milivolt, og dermed kan klare sig helt uden batterier som strømkilde," har forsker Peter Spies udtalt til det amerikanske website Dailytech.