Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Segmenta skal til udlandet for at vokse mere, mener direktør Thomas Stolborg.

Dansk SAP-komet går på nordisk erobringstogt

Konsulenthuset Segmenta har netop købt det norske SAP-hus Appeer. Opkøbet er første skridt i en ny strategi.

Danmark er ikke længere stort nok til Segmenta, der lever af at sælge konsulenttimer til virksomheder, som investerer i forretningssystemer fra den tyske softwaregigant SAP.

Derfor har selskabet brugt en del af sommeren i Oslo, hvor det har købt SAP-huset Appeer, der snart skifter navn til Segmenta Norge.

Segmenta ønsker ikke at oplyse, hvad selskabet har betalt for Appeer, der i dag har fem medarbejdere.

It-veteran i spiden

Med i købet følger SAP-veteranen Carsten Jørgensen, der bliver administrerende direktør for Segmenta i Norge og samtidig træder ind i Segmentas ledergruppe.

Carsten Jørgensen er en gammel kending i den nordiske SAP-branche, da han var en af de tre stiftere af konsulentforretningen Management Application Systems (MAS).

MAS voksede fra tre medarbejdere i 1991 til flere end 1.000 ansatte i fem lande omkring årtusindeskiftet, hvor selskabet blev solgt til IBM.

Den vækst håber direktør Thomas Stolborg, der er medejer og en del af SAP-husets ledelse, at Segmenta kan kopiere.

For få SAP-konsulenter

"Købet af Appeer er første skridt i en ny aggressiv vækststrategi, der skal løfte Segmenta op blandt de største SAP-konsulenthuse i Norden. Næste skridt er Sverige," siger han.

Segmenta stod sidste år øverst på podiet, da Computerworld kårede Danmarks dygtigste it-virksomhed.

De positive takter ser ud til at fortsætte hos SAP-huset, som det seneste år har udvidet medarbejderstaben fra 27 til 50.

Men vækstpotentialet i Danmark er snart ved at være opbrugt.

"Vi har ingen ambitioner om at blive mere end 100 mand i Danmark," siger Thomas Stolborg, som anslår, at der er mellem 1.000 og 1.500 SAP-konsulenter i landet.

Heraf har godt 400 de fem års erhvervserfaring, der er nødvendig for at få ansættelse i Segmenta. Så rekrutteringsgrundlaget er spinkelt.

"Derfor skal vi også ud over landets grænser, hvis vi skal vokse endnu mere," siger Thomas Stolborg.

Tager kampen op mod it-kæmper

Segmenta er lidt af et særsyn på det danske SAP-marked, da det ikke – som en lang række andre succesrige SAP-konsulenthuse – fokuserer på moduler til specialiserede dele af SAP-markedet.

Segmenta tager derimod kampen op mod de internationale konsulenthuse om de helt store SAP-projekter.

"Vi konkurrerer ikke meget mod SAP-huse i vores egen størrelse, da vi har en strategi om at have ansvaret for hele kundens SAP-løsning," siger Thomas Stolborg

Segmentas konkurrenter er derfor it-kæmper som IBM, CSC og Capgemini.

Tunge SAP-profiler samles i Segmenta

For ikke at tabe den kamp på forhånd besluttede Segmentas ledelse, der består af Thomas Stolborg, Carsten Jørgensen og stifterne Lars Damgaard og Kjartan Kristensen, at hente tunge kompetencer uden for huset.

Udover Carsten Jørgensen har Segmenta for nylig ansat Verner Jensen, som tidligere har været it-direktør i Coop. Han skal stå i spidsen for det Thomas Stolborg kalder ikke-organisk vækst.

"En af hans vigtigste opgaver bliver at tage sig af alt arbejdet med at føre vores nye vækststrategi ud i livet. Verner Jensen kan sørge for, at der kommer vægt bag ordene," siger Thomas Stolborg.

Derudover har Segmenta fået Erik Dahl Nielsen – der ifølge Thomas Stolborg er blandt de tre mest erfarne SAP-konsulenter i Norden - ombord som nordisk salgsdirektør. Før Erik Dahl Nielsen kom til Segmenta arbejdede han blandt andre for Capgemini, IBM, ØK Data og hedengangne Aston Group.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere