Paris: Hvem er bange for den store stygge Google? Hvem er bange for den store stygge ...
Ikke mange, er svaret på spørgsmålene i den let omskrevne børnesang. Brugerne strømmer stadig til Googles søgemaskine og andre produkter.
Men selv om Google har lovet at slette data på de søgninger, som brugerne foretager, efter 18 måneder, har det ikke dulmet EU-Kommissionens skepsis. Her mener man stadig, at der er plads til at forbedre beskyttelsen af brugernes private oplysninger, bredt betegnet som privacy.
Og på gårsdagens pressemøde i Paris pointerede Googles administrerende direktør, Eric Schmidt, at emnet er øverst på hans dagsorden.
"Det er en legitim bekymring, som vi er meget opmærksomme på. Vi har for alvor problemer, hvis folk taber tilliden til os. I realiteten er brugerne blot et klik væk fra at skifte til den nærmeste konkurrent," sagde Eric Schmidt.
Kommet for at blive
Han erkendte, at privacy-diskussionen ikke vil fordufte foreløbigt.
Og meget tyder på, at han får ret.
Ikke bare EU ser nærmere på Google, også organisationen Privacy International har kritiseret Google for ikke at tage privacy alvorligt nok.
Faktisk rangerede organisationen Google som den dårligste til at beskytte brugernes privatliv ud af 23 forskellige internetselskaber.
Eric Schmidts argument er, at Google i modsætning til andre har valgt at være åben med, hvor længe virksomheden beholder følsomme persondata.
Stærkeste på sit felt
Men chef Eric Schmidt står trods den kritik i dag som den stærkeste mand på sit felt.
Hvis nogen skulle være i tvivl, så blev der i går sat to tykke streger under det facit, da Terry Semel i mandags annoncerede, at han træder tilbage som topchef for konkurrenten Yahoo.
Afgangen er en klar konsekvens af, at Yahoos aktionærer er stærkt utilfredse med, at Google i den grad har overhalet den ældre rival.
Yahoos aktier faldt 35 procent sidste år, og virksomheden er i den grad sejlet agterud af Google. Ifølge nyhedstjenesten Bloomberg havde Google pr. 31. marts godt 65 milliarder kroner i kontanter og værdipapirer, hvor Yahoo ”kun” har samlet 17,4 milliarder kroner.
Som foreløbig sejrherre uddelte Eric Schmidt ros til Terry Semel, der efter hans mening har gjort et fremragende arbejde som øverste chef for Yahoo. Og han ville heller ikke give et faderligt råd til Jerry Yang i hans nye rolle som administrerende direktør for Yahoo.
100 journalister fra hele verden var mandag og tirsdag fløjet ind til Google Press Day i Paris, hvor blandt andet Googles administrerende direktør Eric Schmidt var hovednummeret sammen med de to stiftere af YouTube, verdens mest populære online videotjeneste, der i dag er en del af Google.