Der er ikke meget at råbe Yahoo for

Internetgiganten Yahoo har haft et forfærdeligt år. Selskabet har stadig mere end 3 milliarder sidevisninger og driver flere smarte Web 2.0 tjenester, men nettets medievirkelighed har overhalet den digitale olding.

ComputerViews: Det bedste man kan sige om 2006 - set med den amerikanske internetgigant Yahoos øjne – er nok, at året nu snart er forbi.

Vigende markedsandele, strategisk zigzag, en aktiekurs under konstant pres.

Kort sagt et vaskeægte annus horribilis for Yahoo, der ellers indtil for nylig blev citeret vidt og bredt som indbegrebet af et visionært internetselskab.

Markedet vokser

Yahoos krise er så meget mere slående, fordi den udspiller sig på et tidspunkt, hvor markedet for online-annoncering fortsat er i rivende udvikling – og hvor konkurrerende selskaber klarer sig aldeles glimrende.

Det gælder for eksempel ærkerivalen Google. Mens Yahoos aktie i år er faldet med godt 30 procent, har Google-aktien – trods lejlighedsvis søgang på markedet – taget knap 20 procent på.

Der er altså tydeligvis noget helt galt hos Yahoo. Men hvad? Ja, et muligt bud lyder, at forretningsmodellen hos det amerikanske internetselskab i løbet af de seneste par år er blevet overhalet ikke bare en, men to gange.

Blev overhalet

Først måtte man se sig passeret af Google, der med en overlegen søgeteknologi og innovative modeller for online-reklame omdefinerede annoncemarkedet på internettet.

Så kom den nye flok af sociale netværksmedier – med sites som MySpace, Facebook og YouTube – drønende i overhalingsbanen - og fik igen Yahoo til at se gammeldags og ufiks ud.

Onde tunger har ikke været sene til at påpege, at Yahoo – som knap nok er fyldt 12 år – begynder at ligne nettets olding. Det ville dog være letsindigt bare sådan at afskrive den gamle.

For Yahoo har utvivlsomt sine problemer, men selskabet har altså stadig omkring 3,4 milliarder sidevisninger. Dagligt, vel at mærke.

Uforudsigeligt marked

Det er heller ikke, fordi Yahoo har forsømt udviklingen af Web 2.0 tjenester. Faktisk ejer selskabet et af internettets mest populære video-sharing sites, Flickr (købt i 2005), og driver også den succesfulde netværkstjeneste Yahoo Answers, der har over 12 millioner unikke besøgende om måneden.

Yahoos problemer illustrerer måske først og fremmest, hvor hurtigt medievirkeligheden på internettet forandrer sig, og hvor svært det er at forudsige, hvilke selskaber og platforme, der bliver vinderne i en stadig mere kompleks og sofistikeret online-verden.

Yahoos forvandling fra spydspids til bagtrop er en historie som de selskaber, der i dag er med til at flytte grænserne på nettet – fra Googles YouTube til Linden Labs’ Second Life - gør klogt i at lægge sig på sinde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere