FDIH frygter følgerne af Allofmp3-sagen

Den danske internethandels forening, FDIH, frygter de konsekvenser kendelsen mod Tele2 kan få. Det et helt galt at involvere internetudbydere i denne type sager om ophavsret, mener foreningen.

Sagen om Allofmp3.com og den fogedretskendelse, der i den forbindelse er blevet afsagt mod internetudbyderen Tele2, handler ikke kun om at forfølge ophavsretten inden for sager om rettigheder til musik.

Det er de videre perspektiver og konsekvenserne af kendelsen, man må stille sig kritisk overfor, mener FDIH, Foreningen for Dansk Internet Handel.

Helt forkert

- Som udgangspunkt er det efter vores opfattelse helt forkert at benytte internetudbyderne i tvister om ophavsrettigheder, siger Morten Kamper, der er direktør i FDIH.

Synspunktet sekunderes af foreningens bestyrelses-formand Claus Hjorting.

Han peger på, at det er en afgørende forudsætning for e-handelens succes, at internetudbyderne er neutrale og indskrænker sig til at videreformidle trafikken på internettet.

FDIH frygter, at fogedretskendelsen kan skabe grundlag for, at virksomhed A’s internetforbindelse kan lukkes, såfremt virksomhed B fremsætter et ophavsretligt krav og hævder, at rettigheder er blevet overtrådt.

- Afgørelsen vækker frygt for, at tvister om ophavsrettigheder i fremtiden vil kunne bruges til at lukke mange virksomheder, der driver deres aktivitet over nettet. Vi frygter, at det vil blive et våben, som kan bruges til at lukke en konkurrent ved at klage over påståede krænkelser, siger Claus Hjorting.

Frygter for fremtiden

Frygten fra FDIH’s side handler derfor i høj grad om, hvordan Tele2-kendelsen vil blive brugt fremover.

- For hvad sker der, når man først har lavet et hul i plankeværket, spørger Morten Kamper.

Et eksempel på en sag, der kunne falde ind under FDIH’s bekymring er, hvis en virksomhed i forbindelse med sit årsregnskab vælger at have et billede af hovedsædet med en tilfældig bil placeret udenfor.

Årsregnskabet placeres på virksomhedens websted, hvorefter bilfabrikanten efterfølgende rejser krav om, at adgangen til virksomhedens websted skal lukkes, da rettighederne er krænket.

Den type sager vil det være helt galt at involvere internetudbyderne i, mener man hos FDIH, og netop derfor er man meget tilfredse med, at fogedrettens afgørelse er kæret til landsretten.

- Vi ser frem til, at landsretten behandler sagen, og forhåbentligt når til et andet og mere hensigtsmæssigt resultat for dansk e-handel, lyder det fra Claus Hjorting.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere