Bredbåndssamfundet skal skabes af indhold

Den danske bredbåndsindustri mødes i dag til konferencen Bredbåndsdagen 2006.. Infrastrukturen er ved at være på plads. Nu mangler nye indholdstjenester og partnerskaber.

Når konferencen Bredbåndsdagen 2006 i dag finder sted i København, er det med deltagelse af de fleste centrale aktører i den danske bredbåndsindustri.

Måske man også burde have inviteret forbrugerne med, for det er i høj grad dem, der kommer til at afgøre, om Danmark udvikler sig til et egentligt bredbåndssamfund.

Danmark er ganske vist langt fremme hvad angår antallet af bredbåndsforbindelser.

Et godt stykke vej endnu

Det blev understreget, da OECD tidligere på måneden kunne fortælle, at ingen andre lande har flere bredbåndsforbindelser per indbygger end Danmark, der har næsten 1,6 millioner af forbindelser.

Men der er fortsat et pænt stykke vej, inden alle danskere har set mulighederne i det forjættede bredbånd – og udnytter dem.

- Mine egne forældre kører stadig på en dial-up forbindelse, og de føler sådan set ikke, at de har behov for mere end det. Samtidig har de måske også nogle tekniske barrierer ved overhovedet at bruge internettet, så vi må erkende, at der nok er en stor befolkningsgruppe, som vi får svært ved at få med på bredbåndsvognen, siger Brian Troelsen, senioranalytiker hos IDC.

Content is king

Han mener ikke, at man kan gruppere danskerne på alder, når det handler om lyst og kompetencer til at udnytte bredbåndet, for det er mere et spørgsmål om den sociale og uddannelsesmæssige baggrund.

Sikkert er det dog, at det bliver et udbuddet af indholdstjenester, der kommer til at afgøre, hvor stor en del af danskerne, der ser lyset i det lynhurtige internet.

- Der skal være et fornuftigt content til slutbrugerne. Vi har endnu ikke set det store optag af de mere interessante services som for eksempel bredbånds-tv. Det er lige så stille på vej, men der er ikke sket noget større optag endnu, siger Brian Troelsen fra IDC.

Sund dansk konkurrence

Brian Troelsen peger på, at Danmark har en sund konkurrence på bredbåndsmarkedet, hvilket blandt andet er med til at sikre, at selve infrastrukturen kommer hurtigt på plads.

- Der er en pæn underskov af mindre niche-virksomheder, som er fokuseret på det her marked, men bæredygtigheden afhænger også her meget af det content, som virksomheder som TV2 og DR tilbyder.

- Om ganske få år har vi hele motorvejen til at køre det store bredbåndskrevne content på, men der skal først og fremmest komme et skub fra content-udbyderne selv. Det handler om, at der skal laves nogle fornuftige partnerskaber, og at der gode business cases på det. Og de mangler nok i øjeblikket, mener Brian Troelsen.

Bredbåndsdagen 2006 finder sted i København, og hovedtemaerne er infrastruktur, sikkerhed og forbrugerbehov. 34 bredbåndseksperter og 300 bredbånds-beslutningstagere deltager i konferencen.

Læs mere om Bredbåndsdagen 2006 på computerworld.dk senere i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere