Symantec: Eksplosion i browser-sårbarheder i 2006

Antallet af sårbarheder i webbrowsere, som hackere har forsøgt at udnytte, er vokset eksplosivt i første halvdel af 2006, rapporterer sikkerhedsfirmaet Symantec.

Sikkerhedshuller i webbrowsere er blevet hackernes nye foretrukne angrebsform, hvis man skal dømme ud fra antallet af sårbarheder, der blev opdaget af hackere i browsere i første halvdel af 2006.

Sikkerhedsfirmaet Symantec rapporterer således om en kraftig vækst i forhold til de foregående seks måneder.

Ifølge Symantec opdagede hackere i første halvdel af 2006 ikke færre end 47 sikkerhedshuller i Mozillas browsere og 38 i Internet Explorer.

I selskabets forrige halvårsrapport lød tallene på henholdsvis 17 for Mozilla og 25 for Internet Explorer.

Generelt usikre browsere

Selvom der er fundet flere sikkerhedshuller i Mozillas browsere er det dog ikke ensbetydende med, at andre browsere er mere sikre.

Symantec fremhæver således udviklerne bag open source-browserens reaktionstid. Ifølge Symantec blev sårbarhederne i Mozillas browsere i gennemsnit rettet inden for et døgn, efter de blev offentligt kendt.

Næsthurtigst var norske Opera med to dages reaktionstid efterfulgt af Apples Safari med fem dage og Microsoft med ni dage for Internet Explorer.

Det er dog en næsten umulig opgave at finde en fuldstændig sikker browser. Ifølge Symantecs halvårsrapport var 31 procent af angrebene således rettet mod mere end én browser. 20 procent af angrebene var rettet mod Mozillas Firefox.

- Der findes ingen sikker browser. Hvis du har en browser, så sørg for, at du har konfigureret den korrekt. Det er en langt bedre strategi, end at bruge en eller anden browser, blot fordi du aldrig har hørt om den før, siger Vincent Weafer fra Symantec Security Response.

Økonomisk motiv for hackerne

En af forklaringerne på den voldsomme vækst i antallet af nye sårbarheder i webbrowser er, at der er kommet et økonomisk motiv for en hacker for at finde sårbarheder.

Flere sikkerhedsfirmaer, blandt andet 3Coms Tipping Point og Verisigns iDefense, tilbyder således dusører for sårbarheder.

Det sker til dels for at forsøge at dæmme op for det sorte marked, hvor kriminelle også er på udkig efter at købe sårbarheder, der kan udnyttes til internetsvindel eller tyveri af eksempelvis kreditkortoplysninger.

- Alle har indset, at det er lettere at bryde ind hos virksomheder og private ved at angribe applikationer end gennem serversårbarheder, siger teknisk direktør Marc Maiffret fra eEye Digital Security.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere