En britisk domstol mener, at den britiske hacker Gary McKinnon skal udleveres fra Storbritannien til USA, hvor han skal tiltales i det, som i USA er blevet kaldt "historiens største militære hack", skriver BBC.
Gary McKinnon har for længst erkendt, at han har hacket sig vej ind i USA's militære netværk. Han fastholder dog, at han var drevet af nysgerrighed og ikke af trang til at ødelægge noget.
Minister har det sidste ord
Den endelige beslutning om, hvorvidt han skal udleveres til USA ligger nu hos det britiske Indenrigsministerium.
Domstolens afgørelse kommer, efter sagen har været undervejs i tre år. Gary McKinnock bedyrer, at han vil anke sagen - om nødvendigt helt til den britiske Højesteret.
Han blev anholdt i 2002, efter han havde hacket sig ind i en helt stribe computer-netværk, der blev anvendt af den amerikanske hær, det amerikanske luftvåben, den amerikanske forsvarskommando og den amerikanske flåde.
Omfattende skade
USA mener, at han har anrettet skade for mere end fire millioner kroner ved at hacke sig ind i netværkene - blandt andet fordi hans hack ifølge de amerikanske myndigheder gjorde det umuligt at anvende de kritiske systemer i en hel måned.
Gary McKinnock brugte mere end to år på at udforske netværkene.
Han har hele tiden afvist, at han var farlig.
- Min hensigt har aldrig været at ødelægge sikkerheds-foranstaltninger. Men eftersom jeg kunne logge ind helt uden password, var der jo faktisk slet ingen sikkerhed, siger han til BBC.
Bliver han dømt i USA risikerer han mange år i skyggen og en bøde på flere millioner dollar.